Categorii produse

4 metode simple si eficiente de a-ti proteja motorul

4 metode simple si eficiente de a-ti proteja motorul

De cele mai multe ori, soferii nu acorda suficienta importanta celei mai importante componente a masinii, adica motorului. Aceasta trebuie sa fie intretinuta corespunzator, pentru ca alaturi de acumulator pune masina in miscare.

Mai jos afla 4 metode simple dar eficiente prin care sa ai un motor care sa functioneze in parametri optimi:

1.   Schimba uleiul de motor

Schimbarea regulata a uleiului este primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a proteja motorul. Uleiul pastreaza bine lubrifiate elementele componente ale motorului, astfel  incat sa nu se supraincalzeasca. Fara acest ulei,  motorul nu poate functiona, de aceea este important sa fie schimbat la timp. Recomandarile in ceea ce priveste inlocuirea sau completarea nivelului de ulei de motor variaza. De regula, acesta se face la aproximativ 8.000 de km, insa depinde de tipul motorului;

Pentru schimbul de ulei mergi la un service auto. Specialistii de acolo iti vor spune si care este starea filtrului, care se schimba de obicei o data cu uleiul.

    2. Verifica starea sistemului de racire

Pe langa schimbarea uleiului exista un alt aspect peste care nu se poate trece cu vederea, atunci cand vine vorba despre mentinerea motorului in stare cat mai bune si anume grija fata de sistemul de racire. Acesta include radiatorul, termostatul, pompa de apa si functioneaza cu ajutorul lichidului de racire, lichid care circula de-a lungul motorului si il protejeaza de supraincalzire.

Termostatul stabileste daca motorul se incalzeste si daca trebuie racit. Pompa de apa aspira lichidul din radiator, il transfera catre blocul motor si apoi se intoarce la radiator.

Verifica nivelul lichidului de racire, care trebuie sa fie peste marcajul minin, dar sub cel maxim. Daca totusi acesta atinge nivelul optim dar masina se supraincalzeste, mergi cu masina la un mecanic auto, pentru o verificare mai amanuntita. Costul pentru a gasi si a remedia o defectiune minora la sistemul de racire este mult mai mic decat ea nu este reparata la timp, deoarece va aduce daune majore motorului, ceea ce inseamna costuri foarte mari.

     3. Inlocuieste filtrul de aer

Motoarele masinilor au nevoie de un flux constant de aer. In afara de combustibil, aerul este urmatorul ingredient esential pentru functionarea acestora. Aerul trebuie sa circule la nivelul motorului in mod continuu, fara intreruperi si fara reziduri. Un rol important il joaca astfel filtrele de aer, care se comporta asemenea unor bariere impotriva prafului, frunzelor si a alotor impuritati. In functie de stilul de condus si de conditiile de drum, este decisa si perioada de schimbare a filtrelor de aer; atunci cand schimbi uleiul, arunca o privire si la filtrul de aer si asigura-te ca este curat.

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Ce trebuie sa stii despre sistemul de suspensie al masinii
  Rotile sunt extrem de importante pentru performanta si siguranta unui vehicul, fiind singura suprafata care asigura contactul acestuia cu solul.…
  Cand se schimba kit-ul de distributie?
  Cumpararea unui autovehicul inseamna o investitie considerabila, motiv pentru care este de preferat ca acest obiect sa fie intretinut in cele…
  Verificari recomandate la achizitia unei masini rulate
  Fara indoiala, achizitia unei masini este o decizie importanta, deoarece reprezinta o investitie financiara mare, de care beneficiile careia…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu