Categorii produse

5 piese vitale pe care trebuie sa le schimbi dupa achizitia unei masini second hand

5 piese vitale pe care trebuie sa le schimbi dupa achizitia unei masini second hand

O masina second hand poate fi o achizitie ieftina dar te poate costa foarte multi bani exploatarea ei, daca nu tii cont de urmatoarele sfaturi. Sa presupunem ca dispui de 6000 euro si vrei sa cumperi cea mai buna masina second hand in acesti bani. Propunerea noastra este un VW Passat B6 pe benzina sau diesel, in functie de cati km parcurgi pe an.

Iata ce piese ar trebui sa schimbi imediat dupa achizitie ca sa nu ai batai de cap:

 1. Kitul de distributie

In functie de motorizarea aleasa distributia ar trebui schimbata la un interval de km stabilit de producator. Asadar daca ai distributia de curea, primul lucru pe care trebuie sa-l schimbi este un kit distributie Passat 362. Preturile incep de la 550 lei dar te pot scapa de mari batai de cap. Daca masina are distributie pe lant, schimba pompa de apa si celelalte curele aferente. Unele modele de Passat au probleme si cu lantul de distributie (motorizarea 1.4 FSI), deci schimbarea preventiva poate fi o solutie.

 1. Uleiul si filtrele

Uneori cele mai banale si ieftine piese te pot scapa de chieltuieli inutile. Un ulei de motor bun este uneori tot ce are nevoie un motor pentru a functiona. Se recomanda schimbarea uleiului si a filtrului de ulei la fiecare 10-15 000 km sau anual.

 1. Placutele de frana si discurile

Frane bune inseamna siguranta in trafic si faptul ca nu te poata lua nimic prin surprindere. Chiar daca tu esti un sofer foarte bun, un eveniment care nu depinde de tine se poate evita daca ai frane bune. Pe langa discuri si placute, mai verifica si lichidul de frana.

 1. Filtrul de polen

Pe langa calitatea aerului din interior, filtrul de polen schimbat la timp iti protejeaza si celelalte componente ale sistemului de aer conditionat. Compresorul fiind cea mai scumpa piesa care se poate defecta din cauza prafului si a mizeriei care circula prin sistemul de aer.

 1. Garniturile invechite

In functie de vechimea masinii, trebuie sa iei in calcul schimbarea anumitor garnituri care fiind din cauciuc isi pierd proprietatile in timp si pot aparea scurgeri de ulei sau alte lichide de la motor.

Asadar daca masina este mai veche de 10 ani, inlocuieste garniturile de la capacul motorului, garnitura distributie, garnitura capac ulei, garnitura de la galerie,garnitura de la EGR etc.

Pe langa acest piese ce trebuie inlocuite obligatoriu la achizitia unei masini second hand, mai pot aparea si alte probleme care tin de exploatarea masinii de catre fostul proprietar. Intotdeauna verificati masina la reprezentanta inainte de achizitie si cumparati doar piese auto de calitate.

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  De ce este atat de important un kit de ambreiaj
  Sunt cateva lucruri foarte importante pentru o masina, kit-ul de ambreiaj este unul dintre ele. Nu conteaza daca esti un sofer obisnuit sau…
  Defectiuni ale sistemului de racire
  Instalatia de racire are rolul de a mentine un regim termic optim pentru buna functionare a motorului. La nivelul acestuia, in urma procesului…
  Top 10 Piese auto care se strica cel mai des
  Indiferent de marca autovehiculului, exista elemente fara de care functionarea masinii este riscanta sau chiar imposibila si pe care va trebui…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu