Categorii produse

6 piese auto care se strica daca nu folosesti masina pentru perioade lungi

6 piese auto care se strica daca nu folosesti masina pentru perioade lungi

Masina este un obiect care, odata cu trecerea timpului este supus uzurii mecanice si fizice. Nu foarte multi soferi stiu ca masina se poate strica chiar si atunci cand nu este folosita. De fapt, perioadele foarte lungi in care automobilul va sta parcat ii vor afecta starea tehnica. Exista persoane care aleg ca iarna sa nu isi foloseasca masina, fara sa isi dea seama ce efecte negative poate avea aceasta decizie a lor asupra functionarii ulterioare a automobilului.

Dintre toate piesele si componentele auto care au de suferit atunci cand masina sta pe loc pentru luni de zile, se numara:

 1. Anvelopele

Anvelopele unei masinii care nu este pusa in functiune pentru un timp foarte lung au de suferit. Presiunea din pneuri scade, in ciuda faptului ca masina nu este utilizata. Chiar daca aceasta scadere nu va fi sesizabila, peretii laterali ai cauciucului se vor inmuia, iar roata se va deforma. Urmarile vor fi insa evidente la repunerea in functiune a masinii, pentru ca soferul va resimti trepidatiile in volan. Acesta este un defect care nu se poate remedia, deoarece suprafata rotilor va ramane neuniforma chiar si dupa reglarea nivelului de presiune din pneuri.

 

 1. Pompa de apa

Pompa  de apa se poate defecta si ea daca masina nu este folosita luni sau ani la rand. Sistemul de racire al masinii are de suferit in perioadele in care masina sta pe loc foarte mult timp, pentru ca apar depuneri si reziduuri care  pot infunda pompa de apa. In timpul mersului, acestea sunt transportate odata cu lichidul de racire pe traseul acestuia, evitandu-se riscul ca ele sa blocheze componentele sistemului de racire a apei.

 

 1. Garniturile

Una dintre componentele masinii care se strica cel mai des la o masina sunt garniturile. Acestea cedeaza pentru ca sunt din cauciuc, material care are nevoie de lubrifiere pentru a-si mentine starea. Atunci cand masina nu este pornita pentru perioade indelungate, garniturile nu mai sunt umezite cu ulei, iar drept urmare ele vor ceda.

 

 1. Franele

In urma unei perioade foarte lungi in care masina nu a fost folosita pot sa apara si probleme la sistemul de franare. Discurile si placutele vor fi afectate de rugina, la fel ca etrierele si pistoanele. Si frana de mana va avea de suferit, daca a fost actionata pe toata durata in care masina nu a fost pusa in functiune, pentru ca arcurile vor rugini.
 1. Injectoarele

Injectoarele unei masini care este “trasa pe dreapta”pe o durata mare vor fi afectate de acest lucru. Pentru ca ele au nevoie de ulei pentru a functiona corespunzator, lipsa acestuia va provoca defectiunea lor. Drept consecinta, pe traseul combustibilului vor aparea depuneri, blocand cursul firesc al acestuia.

 

 1. Termostatul

Termostatul este o alta piese auto care se strica destul de repede, daca masina nu este utilizata in mod constant iar cauza este ca, la nivelul sau, pot ramane blocate impuritati tocmai din cauza ca antigelul nu mai circula.

 


Inlocuieste piesele auto defecte cu altele noi, fara sa faci rabat de la calitate. Comanda piese auto online de pe autoatu.ro!

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Rolul alternatorului si posibile defectiuni care pot aparea…
  Un alternator este un generator de energie electrica a masinii si o componenta majora a sistemului de incarcare al autovehiculului. De fiecare…
  Top 3 piese auto ale sistemului de franare care se uzeaza cel…
  Sistemul de franare al masinii este esential pentru o experienta placuta a condusului. Acesta mentine securitatea automobilului pe perioada…
  Cele mai frecvente defectiuni intalnite la Opel Corsa D
  Datorita fiabilitatii sale, Opel Corsa D este unul dintre modelele de masini aflate in topul celor preferate de catre soferi. Pe piata din Romania,…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu