Categorii produse

Care sunt riscurile unor amortizoare uzate?

Care sunt riscurile unor amortizoare uzate?

Ori de cate ori te deplasezi cu masina iti doresti sa nu intampini niciun fel de probleme. Totul trebuie sa functioneze in parametri normali, astfel incat sa fii in afara oricarui pericol.

Desi sistemul de suspensie nu este considerat atat de periculos, trebuie sa cunosti ca acesta are si riscuri numeroase ori de cate ori se uzeaza. De aceea, se recomanda verificarea sistemului de suspensie al masinii la un anumit interval de timp, inlocuind atunci cand este cazul acele amortizoare uzate.

Amortizoarele reprezinta componentele de baza ale sistemului de suspensie al masinii si au mare legatura cu directia masinii. Daca acestea se vor uza, mai mult ca sigur ai putea intampina dificultati in viraje, absorbtia socurilor de pe sosea si astfel ai putea fi implicat chiar intr-un accident. Cu toate ca sunt foarte importante pentru siguranta in trafic, nu toti soferii le schimba atunci cand ar trebui considerand ca nu sunt probleme.

Daca nu poti identifica semnele de ``oboseala`` ale sistemului de suspensie, atunci ar fi bine sa mergi la un service specializat si sa ceri sfatul unui specialist.

Iata mai jos care sunt riscurile unor amortizoare uzate:

1. Comfort scazut in timpul calatoriei cu masina

Daca sistemul de suspensie este defect s-ar putea sa resimti mult mai bine toate socurile in cazul unei sosele cu denivelari. Acest lucru se explica prin faptul ca rotile vor fi tinute pe asfalt, amortizoarele nu vor permite rotii sa ``sara`` dupa impactul cu denivelarile si astfel este posibil sa nu te simti foarte bine in timpul calatoriei. Ti se va parea o calatorie lunga si obositoare.

 

2. Depasiri cu risc

Sistemul de suspensie uzat afecteaza directia si astfel in timpul unor depasiri ale unor masini mai mari s-ar putea sa simti ca nu mai detii controlul masinii. O masina ce are un sistem de suspensie abia schimbat va respecta traiectoria dirijata de sofer, pe cand o masina cu amortizoare uzate va deveni instabila si astfel apar si riscurile.

 

3. Distanta de franare crescuta

Intr-adevar, amortizoarele ar putea determina cresterea distantei de franare a masinii, chiar si cu pana la 5 metri. Amortizoarele ce trebuiesc inlocuite nu au aceeasi aderenta la franare brusca, astfel ca forta de franare nu se va mai transmite integral catre suprafata de carosabil.

4. Instabilitate in timpul mersului si la viraje

Iata un alt aspect pe care trebuie sa il urmaresti. Daca sistemul de suspensie are de suferit, mai mult ca sigur te afli in pericol daca circuli astfel. Masina va deveni instabila atat la viteza, cat si in viraje bruste si acest lucru pentru ca amortizoarele uzate vor influenta traiectoria propusa de sofer, existand riscul ca masina sa derapeze. Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este acela ca masina s-ar putea sa se miste de-a dreptul pe asfalt atunci cand depasesti un tir sau atuni cand bate vantul cu putere. De aceea, este bine sa schimbi din timp piesele uzate si sa alegi piese de cea mai buna calitate, ce pot fi gasite pe autoatu.ro

5. Iluminare defectuoasa

Masina se va balansa pe sosea, asa ca in timpul noptii atat soferul, cat si ceilalti participanti la trafic vor avea de suferit. Pe de o parte soferul nu va beneficia de vizibilitate, iar pe de alta parte ceilalti participanti la trafic ar putea fi orbiti de balansul masinii.

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Cat de importanta este utilizarea sondelor lambda de calitate…
  Sondele lambda de calitatea OE sunt esentiale pentru orice masina. In prezent, acestea sunt prezente pe aproape fiecare masina, in doua locuri.…
  Piese Auto si Industria Auto
  piese auto Printre cele mai cautate  De asemenea, geamurile laterale sunt  . Acestea se schimba si din cauze independente…
  Probleme ale casetei de directie - diagnosticare si recomandari
  Cei mai multi oameni nu stiu mai nimic despre componentele unei masini pana cand nu ajung sa detina una, insa, ulterior, invata importanta si…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu