Categorii produse

Cat de importanta este utilizarea sondelor lambda de calitate OE

Cat de importanta este utilizarea sondelor lambda de calitate OE

Sondele lambda de calitatea OE sunt esentiale pentru orice masina. In prezent, acestea sunt prezente pe aproape fiecare masina, in doua locuri. Exista o sonda de control si una de diagnoza pentru catalizator. Fiind o cerere din ce in ce mai mare pentru aceste sonde, exista un potential extrem de mare de vanzari pentru ateliere si distribuitori.

De regula, daca este construita in asa fel incat sa respecte standardele OE, sonda nu se defecteaza, decat in cazul in care exista o cauza externa.

Cauzele pentru care se poate strica sunt urmatoarele:

 • Avarii datorita unui impact mecanic. Acestea apar datorita faptului ca materialul sondei din interior este ceramic, iar crapaturile pot aparea cu usurinta in urma unui impact mecanic;
 • Contaminarea. Este cel mai comun motiv si este rezultatul depunerii particulelor de evacuare pe elementul sensibil. Aceasta depunere duce la incetinirea senzorului si la un comportament anormal al lambdei.

Este indicat sa alegi o sonda lambda de calitate OE, chiar daca este mai costisitoare decat o alternativa ieftina, deoarece materialul, designul si fabricatia sunt esentiale pentru functionarea eficienta. Lambdele de calitate pot functiona fara probleme si intr-un mediu ostil, unde exista o caldura extrema, diferente mari de temperatura, vibratii puternice sau depuneri chimice.

Eficienta acestor sonde este data de viteza de raspuns. Practic, datorita unui timp scazut de incalzire, elementul devine activ mai rapid iar timpul de reactie rapid inseamna ca senzorul lambda poate sa raspunda mult mai repede la schimbarile din gazul de evacuare.

Cu un randament de banda larga proportional, unitatea de control a motorului se regleaza mult mai repede.

Dezvoltarea sondelor lambda trebuie sa fie si foarte dure, deoarece temperatura poate avea o influenta mare asupra duratei de functionare a senzorului.

Astfel, nu reprezinta o optiune viabila alegerea unei piese mai ieftine, de calitate slaba, chiar daca la inceput pare foarte atragatoare. In final, beneficiile aduse de o piesa de buna calitate pot genera mult mai multe economii si pot fi foarte vizibile pentru utilizatorul final.

Este extrem de important sa alegi sonde de buna calitate, care sa se potriveasca perfect cu masina ta. Daca exista dinferente fizice, sonda functioneaza diferit, creand diferente mari in ceea ce priveste sistemele de diagnoza on board. Acest lucru creaza probleme fantoma si creste costurile de intretinere.

Astfel, dupa ce instalezi o noua sonda lambda, trebuie sa apelezi la un mecanic care sa se asigure ca aceasta comunica cat se poate de corect cu computerul vehicolului.

In alt articol am vorbit despre Metalcaucho  Compania pune la dispozitia soferilor piese de schimb realizate din cauciuc

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Cum previi uzarea discurilor de frana
  Sistemul de franare este o parte importanta a oricarui vehicul, fie el masina sau motocicleta si este esential ca fiecare componenta sa se regaseasca…
  Top 10 Piese auto care se strica cel mai des
  Indiferent de marca autovehiculului, exista elemente fara de care functionarea masinii este riscanta sau chiar imposibila si pe care va trebui…
   Salonului Auto Moto
  In acest an va avea loc a patra editie a Salonului Auto Moto. Evenimentul se va desfasura in perioada 1-5 aprilie 2015 in Piata Constitutiei…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu