Categorii produse

Ce este cureaua de distributie si de ce trebuie schimbata

Ce este cureaua de distributie si de ce trebuie schimbata

Ruperea curelei de distributie poate determina deteriorarea motorului masinii si de aceea trebuie sa fii precaut si sa ai in vedere recomandarile producatorului masinii tale.

Odata cu numarul de kilometri acumulati sau cu trecerea timpului, este nevoie de verificarea atenta a distributiei masinii tale, asa incat sa se previna orice problema si sa nu fie afectat aproape complet motorul. Reparatia care ar surveni ca urmare a ruperii curelei de distributie determina o manopera destul de scumpa si foarte complexa, fiind nevoie ca masina sa fie lasata in service ceva vreme pentru realizarea reparatiilor.

Ca atare, am putea vorbi despre ruperea curelei de distributie ca fiind o problema care ar afecta starea masinii si ar necesita reparatii destul de grele, astfel ca este mai bine sa acorzi multa atentie masinii tale si sa mergi ori de cate ori este nevoie la un service specializat.

Daca se va rupe cureaua de distributie se va opri arborele cu came, dar si ventilatoarele care sunt responsabile cu alimentarea cu amestec de combustibil si eliminarea gazelor din camerele responsabile cu arderea. Odata cu ruperea curelei, pistoanele motorului nu se vor opri, continuand sa functioneze, lucru care ar putea conduce la defectiunea motorului.

Ce este cureaua de distributie?

Cureaua de distributie nu este o piesa foarte mare si nici foarte scumpa, facand parte din kit distributie. Aceasta are rolul de a asigura o buna functionare si sincronizare a motorului din partea superioara cu partea inferioara a acestuia. Cureaua de distributie este realizata din materiale foarte rezistente, cu insertii din metal si sticla ce ii ofera durabilitate, insa odata cu trecerea timpului si aceasta ar putea fi afectata, aparand uzura.

Chiar daca nu este o componenta la fel de mare precum motorul, cureaua de distributie trebuie sa fie verificata periodic intrucat aceasta este foarte solicitata si acest lucru ar putea conduce la deteriorarea sa foarte usor, iar odata cu acest lucru la stricarea motorului.

Cand trebuie inlocuita cureaua de distributie?

Odata ce apare uzura nu trebuie sa mai stai pe ganduri si sa inlocuiesti cureaua de distributie. Cu trecerea timpului, materialul din care este confectionata devine casant si acest lucru ar putea determina ruperea sa. Unele masini ar avea nevoie de inlocuirea curelei de distributie la un numar de 40.000 km, pe cand la altele se poate trece la inlocuirea sa la un numar de 120.000 km.

Este foarte important sa ajungi la service pentru revizii periodice pentru a preveni ruperea sa. De obicei, cureaua de distributie care trebuie inlocuita trebuie sa dea semne ca incepe sa cedeze. Aceasta incepe sa trepideze sau chiar sa bata, acestea fiind semne ca ceva este in neregula si trebuie schimbata.

Schimbarea curelei de distributie

Costul curelei de distributie si a kitului de distributie nu este deloc mare, insa manopera ar putea fi considerata o operatiune dificila si ca atare va fi nevoie de un service autorizat, ceea ce poate conduce la costuri crescute.

Ori de cate ori auzi anumite zgomote sau trepidatii la motor este bine sa verifici starea masinii tale si sa incerci sa inlocuiesti imediat piesele care nu mai functioneaza corespunzator. Unele service-uri auto recomanda schimbarea kitului de distributie la un numar de 60.000 kilometri, pe cand altele recomada sa se ajunga la service la 5 ani.

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Cum previi uzarea discurilor de frana
  Sistemul de franare este o parte importanta a oricarui vehicul, fie el masina sau motocicleta si este esential ca fiecare componenta sa se regaseasca…
  Totul despre sistemul de transmisie auto
  Sistemul de transmisie al automobilului are rolul de a transmite catre roti momentul motor. Dintre componentele sistemului de transmisie fac…
  7 sfaturi utile despre cum sa iti pregatesti masina pentru venirea…
  Stim ca in luna noiembrie ti-ai pregatit masina pentru sezonul rece, dar primavara nu-i ca iarna, asa ca masina ta trebuie sa se adapteze noilor…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu