Categorii produse

Ce trebuie sa stii despre sistemul de suspensie al masinii

Ce trebuie sa stii despre sistemul de suspensie al masinii

Rotile sunt extrem de importante pentru performanta si siguranta unui vehicul, fiind singura suprafata care asigura contactul acestuia cu solul. In acest context, se remarca rolul sistemului de suspensie, esential pentru mentinerea stabilitatii masinii.

 

In mod ideal, un sistem de suspensii bine pus la punct va amortiza impactul creat la contactul rotilor cu anumite imperfectiuni ale soselei, iar acest lucru contribuie la conforul pasagerilor si la mentinerea masinii intr-o stare buna de functionare.

Stabilitatea unei masini in timpul mersului este determinata de masura in care vehiculul poate mentine o buna tractiune, dar si in functie de masura in care poate asigura o distributie uniforma a greutatii atunci cand sunt implicate mai multe forte.

 

Cele mai importante elemente ale sistemului de suspsensie sunt amortizoarele. Ele asigura aderenta in timpul rotirii rotilor, chiar si in conditii de drum extreme. Mai mult decat atat, amortizoarele faciliteaza manevrabilitatea masinii. Din acest motiv, sunt considerate a fi piese componente ale ansamblului de directie si de suspensie.

Defectiuni ale sistemului de suspensie

Deoarece principala responsabilitate a sistemului de suspensii este de a absorbi socurile pentru a proteja vehiculul si pasagerii, piesele sunt astfel construite incat sa fie durabile. Cu toate acestea, cu atat de multe forte care actioneaza la nivelul acestui sistem, este inevitabil ca piesele sale componente sa nu se uzeze. Gropile din asfalt si un stil de condus agresiv sunt principalele cauze care pot indoi sau rupe arcurile suspensiilor.

Partea buna este ca exista anumite semne ale uzurii amortizoarelor, care te anunta ca este cazul sa  le inclocuiesti. Printre acestea se numara:

 

-aderenta scazuta in timpul virajelor ce conduce la pierderea directiei;

-cresterea suprafetei de franare cu pana la 35%;

-uzarea prematura a pneurilor, ceea ce inseamna ca durata lor de viata scade cu aproximativ 25%;

-scurgeri de ulei la nivelul amortizoarelor;

-zgomote nefiresti la trecerea vehiculului peste anumite denivelari;

-aderenta scazuta in timpul accelerarii, din care rezulta salturi ale rotilor.

 

Pentru ca aceste defectiuni sa nu reprezinte un pericol, este important ca ele sa fie remediate la timp. Specialistii recomanda ca amortizoarele, la fel ca si celelelalte elemente ale sistemului de suspensie sa fie verificate o data la 20.000 km. Intretinerea corespunzatoare a ansamblului de suspensie, poate prelungi durata de viata, astfel incat ele vor putea fi utilizate in conditii de siguranta pana la o perioada de 6 ani de zile.

 

Profesionistii AutoAtu comercializeaza piese pentru sistemul de suspensie al masinii, oferind preturi reduse la produsele celor mai renumite branduri din domeniul auto. De pe site-ul nostru pot fi comandate diverse piese necesare acestei componente ale masinii, de la pivoti si bascule, pana la foi de arc si amortizoare online.

 

Comanda piese auto de calitate din cadrul magazinului nostru online!

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Intretinerea motoarelor diesel
  Daca ai nevoie de o noua masina, iar un motor diesel ti se pare o alternativa demna de luat in calcul sau daca nu stii pentru ce tip de motor…
  4 Lucruri importante despre schimbarea uleiului la cutia de…
  Cutia de viteze este o componenta importanta a masinii, indiferent ca este vorna despre o cutie de viteze automata sau despre o cutie de viteze…
  Cum sa calculezi randamentul puterii arcurilor masinii tale
  Arcurile mecanice au fost folosite de oameni inca de la inventia arbaletei. Desi cunostintele teoretice ale calcularii randamentului puterii…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu