Categorii produse

Cele mai frecvente probleme ale instalatiei de aer conditionat

Cele mai frecvente probleme ale instalatiei de aer conditionat

Acum ca a venit vara, multi dintre noi vor incepe sa foloseasca mai des masina. Pana la urma este sezonul weekend-urilor si concediilor petrecute in aer liber. Totusi, exista un lucru care poate transforma o zi calduroasa de vara intr-un adevarat calvar: un aparat de aer conditionat defect.

 

Instalatia de aer conditionat este foarte complexa, asa ca o problema aparent simpla poate avea cauza multiple si poate implica mai multe piese. Acestea sunt cateva probleme frecvente care pot afecta instalatia de aer conditionat si simptomele lor.

 

Fluxul de aer este slab

 

Fluxul slab de aer este una dintre cele mai des intalnite probleme atuci cand vine vorba despre instalatia de aer conditionat. Cu toate acestea, fluxul constant de aer rece este asigurat de o multime de piese si toate acestea trebuie sa actioneze la capacitate maxima pentru a asigura o functionare normala a instalatiei de aer conditionat. Asadar, desi des intalnita, aceasta este si una dintre cele mai greu de diagnosticat probleme.

 

Daca observi o scadere in fluxul de aer rece produs de aerul conditionat, ar trebui sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

 1. Circuitul aerului ar putea fi blocat de depuneri de mucegai. Acestea apar din cauza umezelii care ramane in instalatie in urma procesului de condensare. Depunerile de mucegai blocheaza trecerea aerului prin instalatie si poate produce un miros neplacut in masina.

 2. Unul dintre furtunuri s-a slabit. Aerul conditionat are multe furtunuri care conduc aerul si lichidul de racire prin instalatie. Slabirea unui singur furtun poate cauza o presiune slaba in intregul sistem si, de aici, un flux de aer slab.

 3. Ventilatorul poate fi defect. Daca ventilatia nu functioneaza corect, aerul racit nu va circula eficient si va avea presiune mica.

 4. Ar putea fi o problema cu sigiliile. La fel ca in cazul furtunurilor, instalatia de aer conditionat depinde de mai multe sigilii pentru a mentine un mediu etans. Daca unul dintre ele a suferit defectiuni, poate compromite integritatea intregului sistem.

 

Aerul conditionat nu mai raceste la fel de bine

In situatia in care observi ca aerul nu este suficient de rece, ar trebui sa mergi la mecanic cat mai repede cu putinta. Acest lucru poate face diferenta dintre o reparatie ieftina si un ascumpa. Cea mai des intalnita cauza pentru acest tip de probleme este aparitia unei scurgeri undeva in instalatia de aer conditionat. Aceste fisuri cauzeaza pierderea lichidului de racire si permit umezelii sa patrunda in instalatie. In timp, umezeala poate cauza defectiuni la nivelul mai multor piese sau poate permite aparitia mucegaiului.

 

Desi pot avea efecte devastatoare asupra intregii instalatii de aer conditionat, fisurile vor aparea mai devreme sau mai tarziu in cazul tuturor masinilor. Furtunurile si sigiliile de cauciuc isi pierd elasticitatea odata cu trecerea timpului, ceea ce le face sa se rupa.

 

Asadar,  vara aceasta stai cu onchii in patru dupa simptomele de mai sus. Daca ai observat deja una dintre aceste probleme, mergi cu masina la mecanic inainte de a se agrava si tine minte ca pe autoatu.ro gasesti piese de calitate pentru masina ta, la preturi avantajoase.

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Rolul alternatorului si posibile defectiuni care pot aparea…
  Un alternator este un generator de energie electrica a masinii si o componenta majora a sistemului de incarcare al autovehiculului. De fiecare…
  Cum alegi un magazin de piese auto
  Indiferent de tipul de autoturism ales, toti posesorii de masina au nevoie la un moment dat de piese auto de schimb. Trebuie stiut ca fiecare…
  De ce se strica alternatorul
  In ansamblul unui autovehicul, fiecare componenta are importanta ei, insa unele trebuie schimbate periodic, altele trebuie numai reparate. Alternatorul,…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu