Categorii produse

Cum alegi lichidul de parbriz

Cum alegi lichidul de parbriz

Cei mai multi oameni trec cu vederea lichidul de curatat parbrizul, crezand ca nu afecteaza cu nimic condusul. Majoritatea cumpara cel mai ieftin produs pe care il gasesc in supermarketuri sau, mai grav, folosesc pur si simplu apa. Acesti oameni trec cu vederea faptul ca lichidul de parbriz este important pentru condusul in siguranta si pentru mentinerea in functiune a instalatiei de spalat parbrizul.

 

Renunta la folosirea apei pe post de lichid de parbriz

Folosirea apei este contraindicata. In primul rand, chiar si cea mai pura apa contine bacterii. In conditii de umezeala si caldura acestea se multiplica pana cand ajung sa infesteze rezervorul cu lichid de parbriz. Bacteriile provoaca un miros urat si pot fi daunatoare sanatatii daca apa pe care o folositi pentru stropirea parbrizului ajunge si in masina.

 

In al doilea rand, apa contine calcar care se depune, in timp, pe interiorul instalatiei de spalat parbrizul. Acesta poate astupa partial sau total conductele si sitemul de stropire, ceea ce duce la defectarea intregii instalatii.

 

In ultimul rand, apa este cea mai putin eficienta silutie pentru curatarea parbrizului. Majoritatea solutiilor pentru parbriz din comert contin substante speciale pentru degresarea parbrizului si pentru impiedicarea depunerii impuritatilor. Apa nu face nici unul dintre aceste lucruri. Mai mult, praful, nisipul si alte reziduuri se vor depune mai usor pe un parbriz care a fost udat cu apa.

 

Ce ar trebui sa folosesti

Acum ca am spus de ce nu trebuie folosita apa, sa vorbim despre ce ar trebui sa contina o solutie buna pentru spalarea parbrizului.

 

Solutii care contin alcool

Este bine ca lichidul de parbriz pe care il folosesti sa contina alcool. Acesta are un efect dezinfectant si impiedica formarea de culturi de bacterii in recipient.

 

Solutii care topesc grasimea si indeparteaza petele

Insectele sunt o problema mai ales primavara si vara. Cand se lovesc de parbriz formeaza pete greu de indepartat. Este indicata folositea unui lichid de parbriz cu formula speciala pentru dizolvarea grasimilor si indepartarea petelor.

 

Alege lichidul de parbriz in functie de sezon

Lichidul de parbriz ar trebui ales in functie de sezon. Iarna, temperaturile scazute reprezinta cea mai mare incercare cu care se confrunta lichidul de parbriz. De aceea trebuie aleasa o solutie care sa reziste la temperaturi mai joase decat pragul de inghet. Vara este cu totul alta problema. In aer este mult praf, care se poate depune cu usurinta pe parbriz, mai ales in momentul in care acesta este ud. Se recomanda folosirea unei solutii cu efect antistatic pentru a preveni aderenta prafului la parbriz.

 

Poti economisi bani folosind concentrat

Daca vrei sa economisesti bani si sa nu cari in portbagaj o cantitate mare de lichid de parbriz, poti cumpara lichid concentrat. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci o masura de lichid cu apa distilata. In felul acesta, poti obtine pala la 10 litri de lichid de parbriz de calitate, mai ieftin decat daca l-ai fi cumparat de-a gata din magazin.

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Presiunea injectiei reduce consumul de carburant si creste performantele…
  Se pare ca in urmatorii 10 ani, o buna parte din motoarele diesel vor functiona cu presiuni de injectie ce vor ajunge la 2000 de bari. Vor exista…
  Top 3 piese auto ale sistemului de franare care se uzeaza cel…
  Sistemul de franare al masinii este esential pentru o experienta placuta a condusului. Acesta mentine securitatea automobilului pe perioada…
  9 Sfaturi ca sa prelungesti viata masinii tale
    Investitia intr-un automobil personal se doreste a fi una pe termen lung Putini sunt cei care isi permit sa isi cumpere o alta masina in fiecare…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu