Categorii produse

Cum influenteaza uleiul de motor performanta masinii?

Cum influenteaza uleiul de motor performanta masinii?

Cat de important este ca uleiul sa fie schimbat in mod regulat? Cum influenteaza uleiul de motor performanta masinii? Daca neglijez sa schimb uleiul, va scadea performanta motorului? Trebuie punctat inca de la inceput ca simpla schimbare a unui ulei de motor este o metoda sigura de a pastra buna functionare a masinii

 

 

 

 Cand schimb uleiul?

 

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru viata motorului este schimbarea uleiului la intervalul de timp recomandat, de regula la 10 - 15 mii de kilometri parcursi, insa difera de la masina la masina, in functie de producator si modelul condus. Pentru un raspuns precis va trebui sa consulti cartea tehnica a masinii. Asadar, este importanta nu achizitia unui ulei de motor scump, ci a celui potrivit masinii pe care o conduci, recomandat de producator.

 

Cum este afectat motorul de lipsa schimbului de ulei?

 

A nu iti schimba uleiul la timp inseamna o performanta scazuta a masinii, dar cum s-ar traduce mai exact acest lucru? Uleiul se ingroasa, isi pierde din proprietatile de lubrifiere si face ca motorul sa functioneze mai greu. Un ulei vechi se va descompune din cauza expunerii la caldura, fara a mai fi asadar vascos, caracteristica esentiala pentru a-si indeplini rolul fata de motor. Prin urmare, motorul se incalzeste si ii scade eficienta, rezulta atat un consum crescut, cat si scaderea puterii.

 

Aparitia namolului

 

In cazul in care nu iti schimbi suficient de des uleiul, vei permite particulelor si acizilor daunatori (murdariei), sa degradeze componentele principale ale motorului. De asemenea, se depune o substanta densa, ca o smoala, cunoscuta ca namol in motor si care poate bloca uleiul sa ajunga in zonele esentiale. Motorul nu primeste lubrifierea de care are nevoie, iar namolul il acopera, prin urmare componentele lui raman calde, iar durata lor de viata se scurteaza.

Deci da, lipsa schimbarii uleiului la timp afecteaza performanta masinii, pentru ca performanta motorului scade, puterea va fi redusa, este afectat consumul si desigur, rezulta si o durata scazuta de viata.

 

Verificarea uleiului

 

Cum ar trebui sa se prezinte uleiul de motor? Deschide capota, trage de joja de ulei si odata scoasa tija, sterge-o pe o carpa. Apoi introdu din nou tija si analizeaza culoarea si consistenta uleiului. Daca are nuanta maro, ca a mierii, o consistenta similara cu a siropului, inseamna ca totul este in regula. In cazul in care uleiul este gros si inchis la culoare, inseamna ca trebuie schimbat imediat.

 

Prin urmare, uleiul de motor indeplineste o functie vitala pentru masina ta, fara un ulei adecvat, schimbat la timp, problemele vor aparea inevitabil.

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Uleiul de motor - ghid util pentru incepatori
  Uleiul de motor joaca un rol esential pentru masina ta. Fara acesta motorul nu ar functiona, deci masina nu ar merge. Este important sa fie…
  10 raspunsuri pe care vrei sa le stii despre filtrul de ulei
  Cu totii ne intrebam de ce se spune ca ar fi atat de important filtrul de ulei. Chiar daca multi dintre posesorii de autoturisme si-au format…
  Sfaturi in alegerea uleiului potrivit pentru masina ta
  Una din functiile principale ale uleiului de masina este aceea de a lubrifia motorul. Stratul subtire de ulei actioneaza ca o bariera intre…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu