Categorii produse

Cum previi uzarea discurilor de frana

Cum previi uzarea discurilor de frana

Sistemul de franare este o parte importanta a oricarui vehicul, fie el masina sau motocicleta si este esential ca fiecare componenta sa se regaseasca intr-o stare perfecta de functionare pentru a asigura siguranta pasagerilor. Uneori, discurile de frana se pot deforma, ca rezultat al unui rotor care s-a distorsionat. Cu toate acestea, colmatarea discurilor poate aparea si din cauza uzurii neuniforme a acestora. Pentru a preveni aceste defecte, exista cateva reguli de urmat.

Monteaza discuri si placute de frana de calitate

In cazul in care discurile franelor se deformeaza, trebuie inlocuite cu unele noi. Cel mai bine este sa utilizezi discuri de frana din metal de inalta calitate si cu o greutate mai mare, deoarece aceste modele de rotoare elimina caldura mai eficient decat altele. Un rotor metalic mai greu reduce distorsiunile de colmatare prin stoparea efectelor caldurii si functioneaza la temperaturi mai scazute. Acest lucru de asemenea prelungeste durata de viata a placutelor de frana, reducand gradul de uzura.

 

Este important de mentionat faptul ca, in cazul in care rotorul prezinta o forma distorsionata, este foarte probabil ca si placutele de frana sa necesite schimbate. Asigura-te ca noile placute sunt adecvate masinii tale. De exemplu, tampoanele ceramice pentru temperaturi ridicate sunt potrivite pentru vehiculele de curse, care utilizeaza conditii extreme de franare. Daca acestea sunt montate pe o masina obisnuita, se produce uzarea prematura a rotorului si o performanta slaba la diferite trepte de viteza.

Sfaturi de urmat dupa schimbarea discurilor si a placutelor de frana

 •        Evita sa conduci prin baltile de apa formate de apa sau zapada topita. In general apa aceasta are o temperatura scazuta iar in cazul in care franele sunt incalzite, apa rece ar putea sa afecteze calitatea metalului.
 •        Ori de cate ori pinioanele rotilor sunt scoase, ele trebuie stranse uniform din nou. Folosind o surubelnita in cruce sau in stea, strange astfel incat sa nu existe nicio prindere inegala intre roata, disc si butuc,
 •        Curata placutele si discurile cu solutii speciale, cel putin o data pe luna. Acest lucru va elimina particulele de praf si impuritatile care exista pe suprafata acestora.

 

Atunci cand este nevoie sa inlocuiesti placutele sau discurile de frana, este cel mai bine sa apelezi la un service auto specializat.

 

Comanda piesele de pe AutoAtu.ro si apoi vino in service-ul nostru pentru montare!

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Echipeaza-ti masina cu noile kituri de distributie de la ContiTech
  Ce trebuie sa stii despre Kiturile de distributie cu pompa de apa de la ContiTech Atunci cand trebuie sa inlocuiesti o piesa la o masina, calitatea…
  Top 10 Piese auto care se strica cel mai des
  Indiferent de marca autovehiculului, exista elemente fara de care functionarea masinii este riscanta sau chiar imposibila si pe care va trebui…
  Ce este sonda Lambda si cum poate afecta masina daca se strica…
   In cazul motoarelor pe benzina, aceasta informatie este transmisa calculatorului sistemului de injectie, care hotaraste care este proportia…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu