Cu totii stim ce este aceea o baterie auto, insa destul de putini stiu cum trebuie sa fie intretinute si folosite cat mai corect. Primele baterii care au aparut in Romania erau fabricate, in mare parte, din Ebonita, un plastic ce era obtinut prin vulcanizarea cauciucului cu sulf. Acest material avea proprietati electroizolante si anticorozive, insa bateriile realizate din acest material necesitau intretinere si o verificare frecventa.
Bateriile din ebonita aveau un capacel din plastic, prin care o data la o anumita perioada era necesara completarea nivelului de apa distilata. Dupa fiecare actiune de acest fel, bateriile trebuiau sa fie conectate la un transformator electric, pentru a avea sansele unei vieti cat mai lungi.
In ziua de astazi, bateriile nu mai necesita ingrijire, insa odata ce sunt stricate, raman stricate. Bateriile moderne sunt confectionate din materiale de buna calitate, care asigura o functionare excelenta pe toata durata de exploatare.
Dupa ce s-a incheiat aceasta durata, bateriile moderne trebuie sa fie inlocuite cu alte baterii de acelasi fel.
Acest tip de baterii mai este denumit si „ fara intretinere”.
Chiar daca majoritatea bateriilor pe care le gasesti astazi in comert sunt fara intretinere, sunt sanse sa mai gasesti si baterii care necesita intretinere. Pentru a te bucura la maxim de serviciile oferite de acestea, trebuie sa stii cateva lucruri despre ele:
Cum se intretine preventiv bateria cu intretinere?
In cazul in care ai o baterie auto care permite accesul la camerele cu eletroliti, trebuie sa ai mare grija in momentul in care o manipulezi. Este esential sa porti ochelari de protectie ori de cate ori o manipulezi, iar daca nivelul electrolitului este scazut, inainte de a adauga apa distilata este bine sa lasi bateria la temperatura camerei.
Unii producatori indica nivelul la care trebuie sa se afle electrolitii, insa daca acest indicativ nu exista, trebuie sa stii ca nivelul electrolitului trebuie sa fie la 6-10 mm sub tubul de umplere. Placile bateriei trebuie sa fie acoperite tot timpul, insa este de evitat supraumplerea, mai ales in zilele toride, cand caldura il poate dilata.
Atunci cand completezi cu electrolit bateria auto, inlatura plumbul oxidat sau orice alta coroziune cu ajutorul unei perii de sarma si verifica foarte bine cablurile bateriei, in asa fel incat sa nu aiba coroziuni sau proeminente.
Acumulatorul masinii este unul dintre componentele care, in cazul in care nu functioneaza corespunzator, prezintă semnale usor de sesizat…
Atunci cand achizitionezi baterii auto, trebuie sa acorzi o foarte mare atentie modului in care faci achizitia. Daca acumulatorul prezinta performante…
Bateria auto este unul dintre cele mai importante elemente ale masinii tale, deoarece aceasta este cea care ofera energia de inceput si reuseste…
Lasa un comentariu