Categorii produse

Cum trebuie sa iti accesorizezi masina pentru a fi in deplina siguranta

Cum trebuie sa iti accesorizezi masina pentru a fi in deplina siguranta

Este normal sa spunem ca majoritatea oamenilor sunt in cautarea unei masini sigure inainte de toate. Majoritatea companiilor producatoare de masini spun ca ofera calitate si vehicule sigure pentru a ramane in varful piramidei in materie de vanzari. Companiile investesc milioane de dolari in testarea profesionala si adaugarea optiunilor noi de siguranta cu fiecare model ce iese pe piata. Dar ce face cu adevarat o masina sigura?

Ce stim, este ca orice masina, oricat de sigura ar fi aceasta, nu iti garanteaza o siguranta deplina. Condusul este o misiune extrem de periculoasa si nu trebuie luata in gluma niciodata. Chiar daca conduci un tanc, trebuie sa fii intotdeauna cu “ochii in patru” si sa fii pregatit sa scapi din orice situatie periculoasa.

Primul accesoriu de siguranta adaugat la o masina au fost centurile de siguranta. Atunci cand au aparut, erau considerate o pacoste si putini soferi le purtau. De fapt, atunci cand au aparut, numai masinile de politie si cele de salvare le aveau echipate! Mai apoi, airbag-urile au fost introduse ca accesorii de siguranta, iar de la aparitia acestora, tehnologia ce tine de siguranta automobilelor a explodat.

Masina ta poate avea deja tot ce ii trebuie pentru a se putea numi o masina sigura, dar iata cateva esentiale:

 • In zilele noastre exista Air-bag-uri pentru partile laterale, locurile pentru pasagerul din dreapta soferului, pentru cei din spate si zonele optionale. Toate sunt de ajutor in cazul unui accident, dar airbag-urile din fata sunt de nelipsit.
 • Integritatea structurii – nucleul principal al autovehicului tau este ceea ce te protejeaza cel mai bine in cazul unui dezastru. Cauta informatii legate de cadrul masinii inainte sa o achizitionezi.
 • Optiunile de control si stabilitate cum ar fi Controlul Electronic si cel al Stabilitatii sau ESC-ul ajuta la stabilitate si previn accidentele de tipul rostogolirii.
 • Sistemul de franare anti-soc sau ABS-ul, multi oameni aleg sa ignore masinile lor cand lumina calculatorului de franare se aprinde deoarece nu este o problema esentiala ce afecteaza functionarea masinii. Dar si daca poti frana  fara acesta, ABS-ul opreste masina din a se inchide in urma franarii bruste care de obicei se intampla inaintea unui posibil accident. Este extrem de important in cazul vremii problematice cand masina are de-a face cu suprafete umede sau inghetate.

Intr-un articol anterior am discutat despre placutele de frana, o achizitie ce iti poate salva viata.

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Totul despre sistemul de transmisie auto
  Sistemul de transmisie al automobilului are rolul de a transmite catre roti momentul motor. Dintre componentele sistemului de transmisie fac…
  Cand se schimba kit-ul de distributie?
  Cumpararea unui autovehicul inseamna o investitie considerabila, motiv pentru care este de preferat ca acest obiect sa fie intretinut in cele…
  Rolul alternatorului si posibile defectiuni care pot aparea…
  Un alternator este un generator de energie electrica a masinii si o componenta majora a sistemului de incarcare al autovehiculului. De fiecare…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu