Categorii produse

De ce este importanta revizia masinii inainte de inghet?

De ce este importanta revizia masinii inainte de inghet?

Atunci cand vine sezonul rece, ne inarmam cu haine groase si cu diferite medicamente de care depinde starea noastra de sanatate. In aceeasi masura trebuie sa punem accent si pe starea masinii noastre. Niciodata nu ii strica o revizie completa, cu atat mai mult atunci cand vine iarna.

 

De cele mai multe ori, omitem sa verificam fiecare componenta a masinii si lasam ca defectiunile sa apara exact atunci cand ne asteptam mai putin.

Defectiuni care apar odata cu scaderea temperaturilor  

Pe langa traficul aglomerat care apare in timpul iernii, autovehiculul tau incepe sa treaca prin diferite stari care impiedica functionarea sa corecta. Pentru a combate aparitia acestor defectiuni, acorda importanta fiecarei componente.

Inghetul este un factor climatic foarte daunator masinii pentru ca, pe langa riscul de a-ti ingheta motorul, exista si riscul de a avea probleme cu bateria auto. Cand gerul naprasnic isi face loc pe soselele din Romania, trebuie sa te asiguri ca bateria ta este incarcata corespunzator pentru temperaturile joase.

 

Verifica instalatia de climatizare a masinii. Pe timpul iernii, aburirea parbrizului are loc de fiecare data cand ne pregatim de plecare. Acest fenomen apare din cauza diferentelor de temperatura dintre interior si exterior. Pentru a nu te confrunta cu aceasta problema in timpul sofatului, este important sa fii mereu echipat cu stergatoare eficiente, dar cel mai important este sa verifici starea sistemului de climatizare.

 

Verificarea sau schimbarea uleiului de motor si a antigelului este indispensabila 

 

Atunci cand revizuiesti masina, este foarte important sa verifici antigelul. Antigelul pus in vasul de expansiune al masinii este folosit pentru racirea masinii, iar daca acesta nu este verificat sau daca nu este schimbat, circuitul motorului risca sa crape, daunele fiind destul de importante si grave.

 

Uleiul de motor este si el un produs consumabil care, odata cu venirea temperaturilor scazute, trebuie adaptat. Exista uleiuri de motor speciale pentru iarna, care au o vascozitate rezistenta la inghet. Daca nu schimbi uleiul inainte de venirea inghetului, risti ca motorul sa aiba probleme si sa nu functioneze in conditii normale.

Care este starea franelor si anvelopelor pe timpul iernii?

 

Franele au cel mai important rol in timpul iernii, mai ales atunci cand circuli pe o sosea poleita. Verificarea tehnica este importanta, intrucat fara ea accidentele pot fi la orice pas. Ce faci daca franele nu iti mai functioneaza sau daca nu sunt eficiente? Cu siguranta nu vei fi pus intr-o situatie buna. Ca sa previi aceste sincope, trebuie sa verifici riguros franele, motorul si bateria.

 

Importanta este si inlocuirea anvelopelor de vara cu cele de iarna. Chiar daca o faci mai mult din cauza faptului ca legea te obliga si vrei sa eviti o amenda usturatoare, este bine sa eviti o neplacere cauzata de nerespectarea acestei norme. Pentru un plus de siguranta pe soselele alunecoase, echipeaza anvelopele masinilor cu lanturi, avand astfel un control sporit in timpul sofatului.

 

Este foarte important sa faci o revizie intr-un service auto, chiar inainte ca poleiul, zapada si temperaturile sa iti strice masina si condusul. Pune pret pe fiecare componenta si echipeaza-te cu produse consumabile recomandate pentru folosirea in timpul iernii. 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Second hand sau piese auto noi? Iata de ce sa cumperi de la…
  Orice detinator de autovehicul cunoaste ca la un anumit interval de timp piesele masinii se strica si ca atare trebuie sa fie inlocuite cu componente…
  4 metode simple si eficiente de a-ti proteja motorul
  De cele mai multe ori, soferii nu acorda suficienta importanta celei mai importante componente a masinii, adica motorului. Aceasta trebuie sa…
  Cum trebuie sa iti accesorizezi masina pentru a fi in deplina…
  Este normal sa spunem ca majoritatea oamenilor sunt in cautarea unei masini sigure inainte de toate. Majoritatea companiilor producatoare de…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu