Categorii produse

Defectiuni des intalnite la Ford Focus 2

Defectiuni des intalnite la Ford Focus 2

A 2 a generatie de Focus a fost prezentata in septembrie 2004 si a fost comercializata incepand cu anul 2005. Cei de la Ford nu au repetat greseala de la primul model si au pastrat ce era bun si au modificat interiorul groaznic de la prima generatie. Asadar a ramas cu mult laudatul tren de rulare, insa caroseria a fost rigidizata suplimentar pentru un nivel de confort mai ridicat, dar si o manevrabilitate mai buna.

Din punct de vedere al motorizarii au fost disponibile 4 motoare pe benzina :1.4 (80 CP), 1.6 (100 CP şi 115 CP), 1.8 (125 CP), 2.0 (145 CP) si 3 diesel: 1.6 TDCi (de 90 CP şi de 110 CP), 1.8 TDCi (115 CP), 2.0 TDCi (136 CP). În plus au existat versiunile ST şi RS, extrem de apreciate, care aveau sub capotă un motor cu cinci cilindri în linie, de 2,5 litri, cu 225 CP, respectiv 305 CP (350 CP pentru versiunea limitată RS500). 

Trenul de rulare este motivul pentru care merita sa-ti cumperi un Focus 2. Interiorul este spaţios, însă materialele utilizate sunt dintr-un plastic nu foarte calitativ. Ergonomia poate fi considerată  bună, însă doar până la sistemul audio, în special cel de la versiunile de top, care are prea multe comenzi, cu butoane mici, foarte greu de urmărit şi înţeles în trafic.

Din punct de vedere al intretinerii, piesele Ford nu sunt foarte scumpe comparativ cu concurentii directi (Golf, Seria 1, Opel Astra), însă anumite piese pot avea preţuri ridicate.

Ca exemplu, un filtru polen Ford Focus 2 costa aprox 60 lei dar daca ai probleme cu filtru de particule, va trebui sa scoti din buzunar aproape 2000 lei.

Defectiuni des intalnite la Ford Focus

Au fost semnalate probleme la motoarele diesel (EGR, injectoare), dar şi scurgeri de apă în habitaclu sau probleme la servodirecţie (rechemare oficială în service). 

Din raportul Dekra, s-au constatat probleme la amortizoare cu scurgeri/lubrifiate excesiv, uzură a frânelor si uzură a rulmenţilor pe puntea spate.

Pentru versiunile diesel noi recomandăm motorul 1.6 TDCi cu 110 CP, foarte echilibrat ca raport între perfromanţe şi consum. Pe benzină, 1.6 Ti-VCT de 115 CP este o alegere foarte bună, cu o funcţionare rafinată şi un nivel de consum bun.

Motorul recomandat de noi este 1.8 tdci care este printre cele mai bune motoare de pe aceasta masina. Motorul are suficienti cai putere ca sa transforme orice desplasare, fie in oras sau in exterior intr-o placere. Consumul de 5% combinat este un alt motiv pentru care sa luati in calcul acest motor.

Tu ce parere ai de Ford Focus 2? Ti-ai cumpara una? Daca ai condus deja un Ford Focus 2 impartaseste cu noi experienta.

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Defectiuni intalnite la Ford Mondeo MK 3
  Ford Mondeo este nava amiral al celor de la Ford Europa si a ajuns la a 5  generatie. Mondeo este concurent cu Opel Insignia,Volkswagen Passat…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu