Categorii produse

Ghid util de alegere anvelope

Ghid util de alegere anvelope

Alegerea unui set de anvelope este o problema care intervine in activitatea unui proprietar de autoturism o data la cativa ani, acestea fiind un tip de consumabile de durata mai mare decat majoritatea. In scopul luarii acestei decizii, intervin cateva intrebari firesti, la care echipa AutoAtu are un set de recomandari consistente.

           

            De ce sa pui pret pe calitatea anvelopelor?

            Anvelopele contribuie la multe elemente ale functionarii masinii, de la siguranta pasagerilor pana la placerea de a conduce automobilul. Calitatea anvelopelor este un factor esential pentru conduita de mers a masinii si nu trebuie neglijata in nici un caz, chiar daca implica un cost de achizitie putin mai ridicat. Diferenta de calitate dintre un set de anvelope nou si unul second hand este foarte mare. Specialistii nostri recomanda insistent achizitionarea de anvelope noi, din motivul ca anvelopele se degradeaza in timp chiar daca nu sunt folosite. Pertotal, diferenta de pret nu este atat de mare cum pare, deoarece, in mod evident, anvelopele second hand au o durata de viata considerabil mai mica decat cele noi.

           

            Modul corect de alegere a anvelopelor

            In momentul alegerii unui anume tip de anvelope, cele mai importante lucruri pe care este obligatoriu sa le aveti in vedere sunt dimensiunea specificata de producatorul automobilului dumneavoastra, conditiile climatice in care rulati si conditiile de folosire, cum ar fi calitatea drumurilor pe care le parcurgeti sau stilul dumneavoastra de condus (un stil de condus agresiv atrage dupa sine necesitatea unor anvelope speciale, care sa reziste accelerarilor si franarilor dese). Dimensiunile anvelopelor se pot schimba, un set de anvelope mai groase imbunatatind aderenta la sol a masinii si viteza de raspundere a acesteia la schimbarile bruste de directie. Specialistii echipei AutoAtu recomanda achizitionarea anvelopelor in seturi de cate 4, sau, in cazul contrar, evitarea combinarii a doua anvelope diferite pe acelasi ax. O situatie diferita este cea a unui automobil 4x4, caz in care se recomanda cu severitate doar utilizarea a 4 anvelope identice.

            Anvelope All Season. Pro si contra

            Factorul pe care majoritatea detinatorilor de autoturisme il considera marele avantaj al anvelopelor all season, respectiv achizitionarea a unui singur set de anvelope in loc de doua, este relativ, deoarece chiar daca costul imediat este redus, acesta va fi dublat la jumatatea duratei de viata a unei anvelope clasice, deoarece fiind utilizate si vara si iarna, uzura anvelopelor all season este dubla. Un avantaj al acestora este disparitia necesitatii de a schimba anvelopele la schimbarea sezonului, precum si evitarea suportarii costurilor schimbarii si depozitarii anvelopelor care nu sunt in folosinta si, eventual, a unui set suplimentar de jante. Din punctul de vedere al sigurantei si al legalitatii folosirii, anvelopele all season nu sunt mult inferioare celor de iarna pe zapada sau pe gheata, cu conditia prezentei simbolului fulgului de nea, care garanteaza un comportament bun in conditii de ninsoare.

            Anvelopele all season sunt recomandate doar pentru masinile mici si compacte. Cu cat volumul masinii este mai mare, au de suferit siguranta si conduita de drum a automobilului. De asemenea, echipa AutoAtu recomanda un set de anvelope all season doar pentru soferii care parcurg mai putin de 10000km pe an, deoarece pentru cei care ruleaza mai mult de atat folosirea acestui tip de anvelope nu este rentabil.

            Sfaturi generale cu privire la anvelope

            Din experientele pe care ni le-au impartasit clientii nostri, am strans un set de sfaturi referitoare la anvelope pentru toti cei care doresc sa isi intretina in mod corespunzator autovehiculul:

 1. Achizitionati doar anvelope noi si de calitate cat mai buna.
 2. Verificati cel putin o data pe luna presiunea din anvelope.
 3. Consultati intotdeauna un specialist pentru alegerea unui model de anvelope.
 4. Nu intarziati cu schimbarea anvelopelor la inceput de sezon.
 5. Un set de anvelope de calitate buna nu va scuteste de la mentinerea unei distante minime de siguranta fata de masina din fata! Conduceti preventiv!
  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Cum alegi lichidul de parbriz
  Cei mai multi oameni trec cu vederea lichidul de curatat parbrizul, crezand ca nu afecteaza cu nimic condusul. Majoritatea cumpara cel mai ieftin…
  Ce trebuie sa stii despre sistemul de suspensie al masinii
  Rotile sunt extrem de importante pentru performanta si siguranta unui vehicul, fiind singura suprafata care asigura contactul acestuia cu solul.…
  Top 5 mituri despre cum sa reduci consumul masinii
  In achizitionarea oricarei masini se tine cont de trei aspecte esentiale: pretul mic al automobilului, rezistenta la traseele la care va fi…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu