Categorii produse

Totul despre sistemul de evacuare al masinii

Totul despre sistemul de evacuare al masinii

Cum stie orice entuziast in domeniul auto, unul dintre cele mai simple si ieftine metode de a-i adauga putere masinii tale, este achizitionarea unui sistem de evacuare nou.

In zilele noastre, masinile au caracteristici asemanatoare cu alte modele fabricate cu ani in urma. Ca si in cazul corpului omenesc, masinile sunt si ele compuse din diferite sisteme. Aceste sisteme auto includ sistemul electric, sistemul motorului, directia, suspensiile si sistemul de evacuare. Toate aceste componente indeplinesc roluri diferite care permit vehiculului sa functioneze adecvat.

Unul dintre cele mai importante componente ale unui autoturism este sistemul de evacuare. Sistemele de evacuare transmit gazele arse care provin din motorul de combustie interna la teava de evacuare. Astazi, cele mai multe sisteme de evacuare ale masinilor moderne sunt fabricate sa faca gazele sa curga prin convertorul catalitic, reducand poluarea aerului. Un aparat numit amortizor de sunet este folosit de asemenea pentru a minimiza zgomotul produs de sistemul de evacuare. Ca alte sisteme ale masinii, sistemul de evacuare contine de asemenea cateva elemente.

Unul din componentele sistemului de evacuare este colectorul sau capul. Principalul scop al acestuia este sa adune gazele folosite din cilindrii in motorul cu combustie interna si sa-l plaseze intr-o singura teava. Capat, este un nume alternativ pentru colector si este creat special pentru a imbunatati performanta.

Header-back este partea sistemului de evacuare care permite gazului sa curga din priza colectorului prin teava de esapament

Turbo-back este partea sistemului de evacuare care este locata intre priza turbocompresorului si teava de esapament. Unele dintre sistemele de evacuare elimina convertoarele catalitice

Catback – mai este numit si axul spate, care este parte a sistemului de evacuare localizat intre teava de esapament si priza convertorului catalitic. Axul spate cuprinde si intreaga lungime a tevii de esapament.

In concluzie, pentru imbunatatirea performantelor masinii tale, cea mai convenabila si eficienta metoda este de a achizitiona un nou sistem de esapament.

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Despre tobe performante si sisteme de evacuare
  Sistemul tau de evacuare contine unele dintre cele mai importante componente pentru a atinge performanta maxima. Compus din conducte care elimina…
  Totul despre filtrul de particule (DPF)
  Este cunoscut de mult ca motoarele pe diesel sunt considerabil mai poluante decat cele pe benzina. In functie de procesul functionarii motorului,…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu