Categorii produse

Intretinerea masinii ne ajuta sa consumam mai putin carburant

Intretinerea masinii ne ajuta sa consumam mai putin carburant

Odata cu cresterea tot mai accelerata a preturilor la carburanti, toti suntem in cautarea  unui mod de a economisi si a contribui la eficienta carburantului. S-a dovedit faptul ca intretinerea masinii reprezinta unul dintre cele mai bune moduri de a reduce consumul de caburant, de a lungi viata vehiculului si pentru pastrarea sigurantei la volan.

Intretinerea preventiva reprezinta unul dintre cele mai convenabile moduri de economisire, intrucat reduce costurile la reparatii sau pentru remedierea unor neajunsuri, maximalizeaza eficienta carburantului, generand o economie de benzina sau motorina, mareste ciclul de viata a diverselor componente ale masinii si mareste ciclul de viata a intregului autovehicul.

Datorita intretinerii preventive, preturile legate de masina pot fi reduse cu circa 20?ta de cazul in care se aplica o intretinere reactiva. Convenienta nu se limiteaza doar la reducerea cu 20%: la aceasta se adauga economia de carburant datorata bunei tinute a masinii.

O intretinere constanta a autoturismului cunoaste o reducere a emisiilor de carburant. Numai cu clasica intretinere a motorului cu substitutia filtrului de aer, controlul uleiului si corecta presiune din pneuri, se poate ajunge la o economie de carburant de 19%.

Pentru a consuma mai putin carburant putem sa ne concentram pe intretinerea preventiva a masinii, putem adopta un stil ecologic si economic de condus si trebuie sa reparam eventualele defectiuni si sa inlocuim componentele deteriorate.

Daca ai o masina neglijata de mai multa vreme... nu te teme! Nu este prea tarziu sa incepi sa te ingrijesti de masina. Evalueaza diversele parti ale masinii, controleaza ledurile de bord, ridica capota motorului si, daca nu esti un expert in domeniu foloseste-te de cartea tehnica a masinii. Nimic nu te impiedica sa intelegi care sunt partile care constituie masina ta: investigheaza simptomele si fa legatura intre acestea si diversele parti ale masinii. Nu demonta nimic, limiteaza-te doar la observatii, iar pentru o parere avizata, adreseaza-te unui service profesionist.

Inainte de a trece la achizitii, incearca sa obtii cel mai bun pret, informeaza-te cu privire la preturi si controleaza si magazinele cu .

Pe internet poti gasi diverse site-uri intuitive foarte usor de navigat: pentru fiecare model este prevazut anul de productie, astfel este imposibil sa gresim piesa. Odata selectionat modelul, putem naviga intre diverse categorii de piese de schimb: instalatii electrice, radiator climatizare, transmisie planetara/kit ambreiaj, arcuri, suspensii,arcuri, amortizoare etc.

Nu lipseste nimic, de la cele mai rare componente pentru racire pana la clasicele bujii. 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Echipeaza-ti masina cu noile kituri de distributie de la ContiTech
  Ce trebuie sa stii despre Kiturile de distributie cu pompa de apa de la ContiTech Atunci cand trebuie sa inlocuiesti o piesa la o masina, calitatea…
  6 piese auto care se strica daca nu folosesti masina pentru…
  Masina este un obiect care, odata cu trecerea timpului este supus uzurii mecanice si fizice. Nu foarte multi soferi stiu ca masina se poate…
  Defectiuni ale bieletei antiruliu
  Unii soferi nu au niciodata probleme cu masina - fie pentru ca, de fapt, se ocupa de ingrijirea ei altcineva, fie pentru ca au chiar atat de…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu