Categorii produse

Piese auto necesare sistemului de rulare al masinii

Piese auto necesare sistemului de rulare al masinii

Sistemul de rulare are un rol esential atat in ceea ce priveste siguranta dar si confortul sofatului. Pe langa calitatea pneurilor care asigura contactul si aderenta dintre suprafata de rulare si autovehicul, in sistemul de rulare al masinii sunt mai multe elemente care trebuie sa functioneze in parametri pentru a permite o buna utilizare a autovehicului. Printre acestea se numara:

 

Suspensiile

Suspensia unui automobil se compune din arcuri, care sunt elementele elastice ale sistemului, din dipozitivele de ghidare, amortizoare si stabilizatoare. Tot acest sistem asigura legatura dintre roti, sasiu si caroseria autoportanta. Rolul sau este acela de a transfera fortele intre roti si caroserie.

Ceea ce fac, de fapt, suspensiile este sa faciliteze schimbul fortelor de franare cu fortele exercitate la nivelul rotilor. Concret, la contactul cu o suprafata denivelata de pe carosabil, suspensiile, alaturi de amortizoare preiau si amelioreaza oscilatiile rotilor, ceea ce creeaza un confort crescut pentru pasagerii masinii.  

 

Bieletele axiale

Bieletele axiale fac parte din mecanismul de directie al masinii, care face legatura intre capatul de bara si caseta de directie. Bieletele de directie, asa cum mai sunt numite prezinta un grad mare de periculozitate atunci cand defetele lor nu sunt remediate la timp, intrucat ele vor afecta geometria rotilor. In plus, bieletele uzate cresc riscul ca soferul sa piarda directia in timpul deplasarii, tocmai pentru ca rotile nu mai raspund asa cum trebuie.

 

Fuzeta

Fuzetele sunt componentele sistemului de rulare de care se prind elementele suspensiilor. Acestea sunt vizibile atunci cand se monteaza roata masinii, fiind elementul in functie de care se determina numarul de prezoane al jantelor. Astfel, o roata prevazuta cu 4 prezoane nu va putea fi schimbata cu una in 5 prezoane, pana ce nu este inlocuita si fuzeta.

 

Pivotii

Cu ajutorul pivotilor se asigura, pe de-o parte stabilitatea masinii in timpul mersului(unghiul de inclinare longitudinala sau unghi de fuga), iar pe de alta se faciliteaza manevrarea volanului (unghiul de inclinare laterala). Atunci cand volanul se manipuleaza cu dificultate, dar si atunci cand apare asa-zisul “joc de volan” este posibil ca acest lucru sa se intample din cauza griparii pivotilor, caz in care este necesara inlocuirea lor.

 

Piese auto online in Bucuresti de la AutoAtu

Daca masina ta s-a defectat si are nevoie de reparatii, sfatul nostru este sa achizitionezi piese auto noi. Desi cele second hand te-ar putea tenta din punct de vedere al pretului, calitatea lor este indoielnica, iar acest lucru iti afecteaza siguranta in timpul sofatului.

La AutoAtu.ro am descoperit echilibrul perfect intre pret si calitate, asa ca poti comanda de la noi piese auto ieftine si calitative. Iti oferim, tototdata si posibilitatea de a opta pentru reparatii si verificari realizate in service-ul nostru, la preturi foarte avantajoase. Deci, daca esti in cautarea unui magazin online, contacteaza-ne!

 

AutoAtu- asul din maneca al soferilor!

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Ce sunt debitmetrele si cum functioneaza
  Motoarele cu ardere interna folosite pentru automobile functioneaza folosind un amestec stoichiometric, format din aer si combustibil. Acest…
  Cum previi uzarea discurilor de frana
  Sistemul de franare este o parte importanta a oricarui vehicul, fie el masina sau motocicleta si este esential ca fiecare componenta sa se regaseasca…
  Cele mai frecvente defectiuni intalnite la Opel Corsa D
  Datorita fiabilitatii sale, Opel Corsa D este unul dintre modelele de masini aflate in topul celor preferate de catre soferi. Pe piata din Romania,…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu