Categorii produse

Piese auto originale sau aftermarket – tu ce ai alege?

Piese auto originale sau aftermarket – tu ce ai alege?

Ori de cate ori mergi la service din cauza unei defectiuni ajungi sa te intrebi ce tip de piese auto sa cumperi – piese originale sau piese auto aftermarket. Fie ca este vorba despre anumite piese de motor, fie pur si simplu de anumite elemente de caroserie ce trebuiesc inlocuite, intrebarea este mereu aceeasi.

Cu siguranta, daca te afli in aceasta situatie vei avea de unde sa cumperi piesele auto pe care ti le doresti. Fie vei alege piese auto online originale, fie le vei alege pe cele aftermarket, trebuie sa te asiguri ca sunt realizate de cei mai buni producatori.

Si pentru a afla mai multe dintre avantajele si dezavantajele acestor produse, iata cateva aspecte de care sa tii cont.

 

Piese auto originale

Acestea sunt de cea mai buna calitate, au garantia produsului fiind realizate chiar de producator. Mai mult ca sigur daca vei opta sa cumperi acest tip de piese nu vei avea probleme prea curand, indiferent de tipul de masina pe care il detii. Sunt mai scumpe, insa sunt de cea mai buna calitate si pot fi cumparate aproape de oriunde, fie din magazinele obisnuite, fie din mediul online.

Ca atare, daca vei alege acest tip de piese auto, trebuie sa stii ca ele sunt durabile si eficiente si astfel te vor scuti in viitor de noi si noi defectiuni, lucru care te va influenta destul de mult, nefiind nevoit sa platesti reparatia mai devreme decat ai planificat.

Asa cum am amintit, piesele auto originale au preturi foarte mari, acesta fiind considerat poate singurul dezavantaj. Nu se poate indoi nimeni de calitatea acestora, insa nu toti si le pot permite pentru a inlocui piesa stricata cu una de aceasta calitate, ori de cate ori au o defectiune.

 

Piese auto aftermarket

Acestea reprezinta o categorie cu totul aparte de piese auto. Sunt realizate de companii ce au drept de licenta de fabricatie a acestor piese auto. Daca compania este serioasa, calitatea acestor piese ar putea sa fie una foarte buna, asa ca este bine sa citesti cat mai mult despre producator, mai inainte de a face achizitia.

Desi unii producatori nu pot fi cunoscuti, altii sunt destul de populari. Am putea vorbi despre companii precum Bosch, Mann sau Brembo, trei firme cunoscute, ce realizeaza piese auto de buna calitate, desi sunt aftermarket. De aceea, cei mai multi cumparatori aleg sa achizitioneze piesele auto de care au nevoie de la firme cunoscute. Cu toate acestea, trebuie sa amintim ca piata pieselor auto este de-a dreptul cucerita de companii fara drept de licenta, necunoscute, care fabrica astfel de piese, la preturi avantajoase, insa deloc rezistente.

Daca ne vom gandi la costuri, trebuie sa remarcam ca piesele auto aftermarket sunt mult mai ieftine decat cele originale si uneori ar putea avea un nivel calitativ destul de bun. Tinand cont de acest aspect, cei ce cumpara astfel de piese isi doresc sa faca economie si cu putina atentie, prin alegerea companiilor cu licenta, ar putea face o investitie buna.

Astfel de piese nu se strica repede, insa nu sunt intr-atat de durabile precum cele originale, risc pe care proprietarii de autoturisme si-l asuma ori de cate ori aleg aceasta varianta mai avantajoasa din punct de vedere financiar.

La noi, poti gasi atat piese auto originale, cat si piese auto aftermarket de la producatori cunoscuti, asa ca vei avea de unde sa alegi ofertele care te avantajeaza, doar printr-o simpla comanda online.

 

 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  De ce este atat de important un kit de ambreiaj
  Sunt cateva lucruri foarte importante pentru o masina, kit-ul de ambreiaj este unul dintre ele. Nu conteaza daca esti un sofer obisnuit sau…
  De ce se strica alternatorul
  In ansamblul unui autovehicul, fiecare componenta are importanta ei, insa unele trebuie schimbate periodic, altele trebuie numai reparate. Alternatorul,…
  Anvelope de vara vs. anvelope all season
  Majoritatea autoturismelor actuale vin echipate cu anvelope all season, ratiunea fiind ca ele sunt mai versatile decat cele specializate pentru…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu