Categorii produse

Probleme cu electromotorul?

Probleme cu electromotorul?

Cel mai bine este sa nu ai probleme cu masina; totusi, cand se intampla sa se defecteze ceva la autovehiculul personal este bine sa stii macar estimativ care anume este problema si cum anume se rezolva.

 

Primul pas este cunoasterea relativa a componentelor unei masini, de la electromotor, alternator si sistem de suspensie la stergatoare si placute de frana. Din pacate, insa, cel mai bine se invata despre piesele auto atunci cand se defecteaza si trebuie reparate sau inlocuite. Una dintre cele mai importante piese auto este electromotorul, prin urmare trebuie sa poti repera simptomele unui electromotor defect. 

Ce este electromotorul?

Electromotorul (sau “demarorul”) este un aparat electromecanic compus dintr-o parte fixa si una mobila, respectiv dintr-un stator si un rotor, dar si elemente mai mici cum sunt periile colectoare, bucse, un ambreiaj si un solenoid. Acest dispozitiv  este destinat punerii in functiune a unui motor cu combustie interna; practic, rolul sau este transformarea energiei electrice in energie mecanica.

 

De regula, electromotorul este pozitionat pe corpul motorului, in apropierea volantei. Dimensiunile electromotorului sunt direct proportionale cu dimensiunile motorului si cu puterea bateriei si consumul de energie electrica. Cand primeste curent electric continuu, componentele electromotorului genereaza un camp electromagnetic care condure la punerea in miscare a rotorului. Solenoidul este cel care, in momentul actionarii cheii in contact, activeaza sau dezactiveaza motorul.

Care sunt principalele simptome cand ai un electromotor defect?

Pornire greoaie - acest lucru poate fi datorat faptului ca bateria nu mai are suficienta putere. Cazul ideal este activarea electromotorului atunci cand bateria este incarcata, iar contactele dintre conectorii electromotorului si baterie sa fie fara impuritati.

 

Anomalii in raport cu motorul - uneori, electromotorul transmite prea putina energie la motor sau nu poate sa il porneasca deloc. Daca electromotorul pare sa functioneze, dar motorul nu functioneaza corespunzator, cauzele posibile sunt variate: poate fi din cauza unor conexiuni defectuoase, a unor conectori murdari, a unui pinion ineficient, a unei volante uzate si asa mai departe. Ideal este sa ceri parerea unui specialist care iti va putea oferi explicatii specifice amanuntite despre problemele electromotorului tau.

 

Electromotor ramas cuplat - acest lucru face parte din problemele electromotorului de Logan si din problemele electromotorului Golf 3, dar nu numai. Daca dupa scoaterea cheii din contact electromotorul ramane cuplat, cel mai probabil problema este din contact, iar  rezolvarea este schimbarea butucului. Intotdeauna este bine sa ceri parerea unui mecanic cu privire la situatia ta personala inainte sa cumperi piese auto de schimb sau sa te apuci sa faci modificari numai in functie de ce ai citit pe internet.

 

Zgomotele bizare pot fi asociate unei volante crapate sau cu dintii prea uzati, unui solenoid defect sau unor pinioane uzate sau largite.

 

Care sunt solutiile? Din pacate, electromotorul este una dintre piesele masinii care nu se repara. Asadar, va trebui sa cumperi un electromotor nou (din sectiunea de electrica auto starter) si sa mergi la un service auto pentru a ti-l monta. Pentru o durabilitatea mai mare a electromotorului, este recomandat sa cumperi un electromotor nou. 

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Probleme ale casetei de directie - diagnosticare si recomandari
  Cei mai multi oameni nu stiu mai nimic despre componentele unei masini pana cand nu ajung sa detina una, insa, ulterior, invata importanta si…
  Intretinerea masinii ne ajuta sa consumam mai putin carburant
  Odata cu cresterea tot mai accelerata a preturilor la carburanti, toti suntem in cautarea  unui mod de a economisi si a contribui la eficienta…
  Cum sa iti pregatesti masina pentru iarna
  Iarna, masina necesita o pregatire speciala pentru a functiona la parametri optimi. Acest proces nu este dificil de realizat daca urmezi cativa…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu