Categorii produse

Top 3 piese auto ale sistemului de franare care se uzeaza cel mai frecvent

Top 3 piese auto ale sistemului de franare care se uzeaza cel mai frecvent

Sistemul de franare al masinii este esential pentru o experienta placuta a condusului. Acesta mentine securitatea automobilului pe perioada deplasarii, dar de asemenea permite folosirea la randament maxim a acceleratiei, optimizand trecerile dintre treptele de viteza. Tocmai din aceste motive, elementele componente ale sistemului de franare trebuie sa functioneze corespunzator. Iata care sunt principalele 3 piese auto din sistemul de franare care se uzeaza cel mai frecvent:

 

 1. Discurile de frana

Solictarea puternica a franei pe timp de iarna, materialele de joasa calitate din care sunt confectionate si in general un stil de condus neadecvat conditiilor meteo ori carosabilului pot avea, in timp, efecte negative asupra discurilor de frana ale masinii. Toti acesti factori produc ovalizarea discurilor si uzarea lor prematura, fapt care are consecinte sesizabile la manevrarea masinii, cum ar fi vibratii in volan.

2. Placutele de frana

Atunci cand frana de serviciu este actionata brusc, la viteza mare, placutele se supraincalzesc. In timp, aceste franari necorespunzatoare afecteaza placutele de frana. Exista insa si alte cauze care duc la necesitatea inlocuirii setului de placute. O problema destul de frecventa este aceea in care placutele iau contact cu diverse fluide de la masina, ce au consistenta uleioasa. In aceasta situatie, lubrifiantii sau uleiurile de pe suprafata de frecare impiedica stabilirea contactului dintre placute si discuri. Defectiunile placutelor de frana produc zgomote la franarea automobilului, iar neinlocuirea la timp cu un set nou poate distruge si discurile de frana.

 

3. Tamburii de frana

Mecanismele de franare montate la masinile cu tractiunile pe spate folosesc tamburii de frana. In interiorul tamburilor, se gasesc sabotii.  Atunci cand este apasata pedala de frana, pistoanele ies din cilindri si actioneaza asupra sabotilor, care, la randul lor, apasa pe discul de frana. In situatia in care tamburii s-au deformat, vor fi resimtite vibratii la franarea masinii.

 

Pe langa aceste elemente, sistemul de franare al masinii mai are nevoie si de lichid de frana ca sa functioneze corespunzator. Acest fluid trebuie schimbat periodic, deoarece isi pierde din proprietati pe masura ce se uzeaza si absoarbe umezeala din aer.

Atunci cand punctul de fierbere al lichidului scade sub 180 de grade, este momentul sa fie inlocuit in totalitate. Specialistii recomanda schimbarea fluidului de frana o data la 2 ani, pentru ca ansamblul de franare sa functioneze corespunzator.

 

Trepidatiille si vibratiile masinii si ale volanului sesizate la franare, pedala moale, ori, din contra, care se actioneaza cu efort crescut sunt semne ale unei defectiuni la sistemul de franare care necesita o verificare imediata.


AutoAtu comercializeaza piese auto ieftine pentru intreaga masina. Placute de frana, discuri de frana, tamburi si etrieri dar si alte elemente ale mecanismului auxiliar de franare pot fi achizitionate la oferte avantajoase de pe site-ul nostru!

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Ce trebuie sa stii despre alternator, punte redresoare si regulator…
  Dezvoltarea masiva a sistemelor electronice de pe masinile moderne, a dus consumul de energie la o crestere semnificativa, astfel, solutiile…
  Sfaturi utile pentru cumparatorii de piese auto online
  Cumparaturile pe internet au castigat o popularitate imensa printre oameni. Este considerata cea mai buna alegere pentru a cumpara si a vinde.…
  9 Sfaturi ca sa prelungesti viata masinii tale
    Investitia intr-un automobil personal se doreste a fi una pe termen lung Putini sunt cei care isi permit sa isi cumpere o alta masina in fiecare…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu