Categorii produse

Top 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre bateriile auto

Top 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre bateriile auto

Bateriile auto pot fi pentru multi dintre proprietarii unor autovehicule o adevarata incercare, mai ales atunci cand vine vorba despre schimbarea acestora. Poate fi o sarcina dificila atunci cand nu ai cunostinte cu privirea la ce inseamna, cum functioneaza, care este durata de viata a unei baterii auto, precum si despre cum se verifica starea de incarcare a acesteia.

Bateriile auto, in primul rand, sunt piese auto importante care pun in functiune motorul unei masini si care o ajuta sa se deplaseze in perfecta stare. De cate ori nu ai spus sau ai auzit expresia „Mi-a murit bateria auto!”? Ei bine, acest lucru este problematic, dar daca stii cateva lucruri importante cu privire la ceea ce inseamna functionarea bateriei auto si cum pune in pornire motorul, atunci lucrurile se pot rezolva mai usor sau pot fi prevazute.

Informatii utile despre bateriile auto 

 1.       Cum functioneaza o baterie auto?

In primul rand, trebuie sa stii ca o baterie auto are rolul de a stoca energia acumulata si de a pune in functiune motorul termic. Iar atunci cand motorul este oprit, rolul bateriei auto este acela de a alimenta consumatorii electrici. Bateria auto functioneaza doar daca o incarci cu energie electrica. Procesul de incarcare a unei baterii auto este relativ simplu. Trebuie sa o conectezi la o sursa de tensiune electrica (un generator), un redresor sau un alternator al masinii, mai exact la bornele bateriei.

 1.       Care este durata de viata a unei baterii auto?

O baterie auto, in medie, functioneaza in jur de 3-4 ani. Daca aceasta este intretinuta bine, poate ajunge si la o durata de functionare de 6 pana la 7 ani. In cazul in care aceasta nu este intretinuta corespunzator, poate avea o durata de maximum 2 ani de zile. In timp, capacitatea bateriei auto poate scadea, mai ales in cazul masinilor care sunt folosite la drumuri scurte si cu care se circula mai mult in oras. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca acumulatorul auto furnizeaza o cantitate mare de curent de fiecare data cand este pornit si nu are timp sa se incarce.

 1.       Cum montezi bateria auto?

Inainte de a monta sau demonta bateria, trebuie sa o deconectezi de la echipamentele electrice folosite, astfel incat sa eviti accidentele provocate de scurtcircuit. Recomandarea noastra este sa montezi o baterie auto intr-un service autorizat, cum este service-ul AutoAtu. Altfel, daca incerci sa o montezi de unul singur, risti sa o defectezi.

 1.       Cum alegi bateria auto potrivita?

Cand alegi bateria auto trebuie sa citesti indicatiile din manualul automobilului tau, pentru a fi sigur ca le vei respecta corespunzator. Alegerea corecta a tipului de acumulator, in functie de amperaj si dimensiune, inseamna si o durata de functionare mai mare a acestuia. Poti alege bateria doar cu un plus maxim de capacitate de 30%,asa cum recomanda mecanicii de la AutoAtu.

 1.       Cum intretii bateriile auto?

Bateriile auto se intretin pe tot parcursul functionarii acestora, astfel incat durata de viata sa le fie prelungita. Exista cateva sfaturi de care este bine sa tii cont in timpul sofatului. In primul rand, nu trebuie sa opresti motorul de fiecare data cand stationezi, mai ales daca stationezi pentru 2-3 minute. De asemenea, inainte de a opri motorul, este recomandat sa opresti din functiune toti consumatorii (farurile, aerul conditionat/termic, sistemul audio etc.). Si nu in ultimul rand, verifica tensiunea bateriei de 2-3 ori pe luna.

Pentru o durata de viata a bateriei auto cat mai lunga, iti recomandam sa respecti sfaturile si recomandarile prezentate mai sus.

In stocurile AutoAtu gasesti o gama variata de baterii auto potrivite pentru toate tipurile de autoturisme. Acestea sunt disponibile la preturi avantajoase, pentru ca tu sa iti poti achizitiona cu usurinta produsul de care ai nevoie.

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Cum stii ca acumulatorul masinii trebuie schimbat
    Acumulatorul masinii este unul dintre componentele care, in cazul in care nu functioneaza corespunzator, prezintă semnale usor de sesizat…
  Cum protejezi in timp bateria auto
  Cu totii stim ce este aceea o baterie auto, insa destul de putini stiu cum trebuie sa fie intretinute si folosite cat mai corect. Primele baterii…
  Cum alegi bateria autoturismului tau
  Bateria auto este unul dintre cele mai importante elemente ale masinii tale, deoarece aceasta este cea care ofera energia de inceput si reuseste…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu