Categorii produse

Top 5 mituri despre cum sa reduci consumul masinii

Top 5 mituri despre cum sa reduci consumul masinii

In achizitionarea oricarei masini se tine cont de trei aspecte esentiale: pretul mic al automobilului, rezistenta la traseele la care va fi supusa si consumul cat mai scazut de carburant.

Pe baza ultimului aspect s-au creat, de-a lungul timpului, o multime de mituri - unele adevarate, altele mai putin. Autoatu.ro isi propune sa vina cu explicatii in vederea verificarii celor mai intalnite 5 mituri legate de reducerea consumului masinii.

Top 5 mituri despre cum sa reduci consumul de carburant

 1.       Automobilele mici consuma mai putin

Este un mit ce a fost valabil pana acum ceva timp si se aplica doar la masinile cu o vechime mai mare de 10 ani. Ultimile imbunatatiri aduse de catre producatori cuprind anvelope cu rezistenta redusa la rulare, instalarea unor transmisii cu rapoarte lungi si optimizarea lantului cinematic al motorului.

 1.       Un filtru de aer nou ajuta la reducerea consumului

Un filtru de aer murdar nu mai are impact asupra consumului de carburant. Acest aspect se aplica masinilor vechi, intru-cat motoarele moderne folosesc calculatoare care masoara raportul aer-combustibil. Cu cat fluxul de aer este mai redus, cu atat si consumul masinii scade.

 1.       Masinile cu transmisie manuala economisesc carburant

Un alt mit valabil pentru masinile vechi. Tehnologia propusa de producatori a avansat, astfel ca in ziua de azi masinile cu transmisie automata sunt la fel de eficiente si consuma asemenea celor cu transmisie manuala.4.     

        4.       Benzina Premium este cea mai buna alegere

Se crede ca anumiti carburanti scumpi, cu o cifra octanica mai mare, sunt arsi mai greu, rezultand un consum mai scazut. Acest lucru nu e valabil pentru ca toti carburantii ard la fel. Din contra, utilizarea combustibilului premium pe o masina care nu necesita acest lucru va duce la cheltuieli inutile.

        5.        Aditivii de carburant reduc consumul

Complet fals. Aditivii nu au niciun impact asupra consumului de carburant. Mai mult, unii dintre acestia ar putea provoca daune insemnate motorului.

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Cat costa cele mai comune 5 piese la Opel Astra G, VW Golf 4…
  Cand vine vorba de alegerea unei masini second hand mai veche de 10 ani, consider ca principalul aspect de luat in seama este pretul pieselor,…
  Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de franare
  Cand vine vorba de placute frana, trebuie sa afirmam ca sunt piesele auto care sufera cel mai mult din cauza soselelor si drumurilor din Romania.…
  Cum functioneaza sistemul de aer conditionat al masinii?
  Sistemul de aer conditionat al unei masini, fie el simplu sau climatronic este cel care asigura o temperatura placuta in masina, pe timpul verii.…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu