Categorii produse

Verificari recomandate la achizitia unei masini rulate

Verificari recomandate la achizitia unei masini rulate

Fara indoiala, achizitia unei masini este o decizie importanta, deoarece reprezinta o investitie financiara mare, de care beneficiile careia ne dorim sa ne bucuram cat mai mult timp. Atunci cand nu exista fonduri suficiente pentru achizitionarea unei masini noi, o alegere care sa se incadreze in bugetul disponibil o reprezinta cumpararea uneia second-hand. Pentru ca nu esti primul proprietar, fii atent la cateva aspecte importante inainte de a o achizitiona. 

Verificari legate de aspect

Starea caroseriei si a tapiteriei - uita-te atent daca pragurile, aripile precum si zonele de sub mocheta prezinta urme de rugina. Pentru a vedea daca nucumva caroseria este chinuita ca urmare a unor lovituri, foloseste un magnet. Elementele de pe partea exterioara a caroseriei care nu sunt din metal vor fi detectate usor prin aceasta modalitate. Tapiteria trebuie sa fie cat mai ingrijita, fara urme de rupturi sau pete. La fel, aspectul bordului iti poate spuine foarte multe despre cum a fost mentinuta masina.

 1.       Inchiderea portierelor si a geamurilor - nu uita nici de chederele masinii inainte de a o cumpara, dar nici de geamuri. Inchiderea perfecta a portierelor si a geamurilor, atat a celor electrice cat si la cele manuale, este esentiala pentru siguranta masinii dar mai ales a pasagerilor. In cazul masinilor cu inchidere centralizata, verifica daca aceasta comanda este executata eficient in cazul actionarii sale din telecomanda.

 

 1.       Capacele si prezoanele rotilor - Capacele rotilor sunt un bun indicator al modului in care a fost condusa masina, respectiv cele lovite reprezinta un indiciu al unui stil de sofat agresiv, care poate influenta intreaga stare a masinii. Verifica si prezoanele, pentru ca sunt extrem de importante pentru siguranta ta in timpul condusului. Un alt aspect de care sa tii cont se leaga de starea de uzura a anvelopelor, pentru ca anvelopele noi sunt costisitoare, iar in situatia in care sunt foarte uzate, poti negocia pretul masinii.

Verificari electrice si mecanice: ce presupune diagnoza auto?

 

De cele mai multe ori, mai important decat felul in care arata masina este modul in care functioneaza. Din pacate, cei care se ocupa cu vanzarea de masini te pot insela cu masini care sa arate impecabil dar care sa nu functioneze in parametri optimi. Tocmai din acest motiv, se recomanda ca verificarile ce tin de partea mecanica si care sunt necesare inainte de a cumpara o masina second-hand sa fie facute la un service auto specializat, cum este service-ul AutoAtu. Diagnoza electronica auto este la fel de utila si presupune verificarea computerizata a masinii, care se face de obicei printr-un laptop conectat la computerul de bord. Softul specializat identifica eventualele nereguli si erori, pe baza carora tu poti decide daca masina merita sa fie achizionata sau nu.

 

Service-ul auto AutoAtu ofera servicii de mecanica auto, diagnoza auto si electrica auto, dar si inlocuire piese sau montari si reparatii ale sistemelor de climatizare. Costurile sunt accesibile, pentru ca siguranta in timpul condusului sa fie usor de atins.

  « Articolul precedent Articolul urmator »

  Articole asemanatoare

  Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de franare
  Cand vine vorba de placute frana, trebuie sa afirmam ca sunt piesele auto care sufera cel mai mult din cauza soselelor si drumurilor din Romania.…
  Top 10 cel mai des inlocuite piese auto
  Detinerea si utilizarea unui automobil presupune o responsabilitate pe care majoritatea soferilor ar prefera sa o evite: cheltuiala de bani…
  De ce se strica alternatorul
  In ansamblul unui autovehicul, fiecare componenta are importanta ei, insa unele trebuie schimbate periodic, altele trebuie numai reparate. Alternatorul,…

  Comentarii (0)

  Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!
  Lasa un comentariu