Comanda piese auto online sau la 021.444.77.11

Ce trebuie sa stii despre sistemul de distributie al masinii


Ce trebuie sa stii despre sistemul de distributie al masinii Utile

Distributia masinii reprezinta un sistem auxiliar al motoarelor cu ardere interna. Componentele unui kit de distributie au rolul de a umple cilindrii motorului cu amestecul format din combustibil, aer si abur si de a evacua mai apoi gazele arse.

Avand in vedere importanta majora pe care o are sistemul de distributie pentru functionarea optima a masinii, este esential sa stii cateva lucruri legate de acest subiect.

 

De ce este importanta inlocuirea distributiei?

Schimbarea kitului de distributie este printre cei mai importanti pasi pe care nu trebuie sa ii omiti, daca iti doresti sa utilizezi masina in conditii cat mai bune. Aceasta operatiune este necesara pentru a preveni distrugerea motorului, asa ca trebuie sa te asiguri ca va fi efectuata la timp. In caz contrar, exista posibilitatea ca uzura curelei sau chiar si a lantului sa influenteze si ruperea curelei si a dintilor. Ca urmare, pistoanele aflate in miscare vor lovi violent supapele ramase deschise, tocmai pentru ca sincronizarea lor nu se mai realizeaza.

Concret, efectele acestei desincronizari pot fi mai grave sau mai simplu de remediat; astfel, se poate intampla sa fie necesara doar schimbarea supapelor, insa la fel de posibil este ca o astfel de avarie sa produca fisurarea blocului motor, distrugerea chiuloasei si a pistoanelor sau ruperea bielelor. In aceste situatii, singura solutie ramane cea de a inlocui in totalitate motorul, sau chiar masina.

Cand se impune schimbarea distributiei?

Printre informatiile din cartea masinii este specificat si momentul schimbarii distributiei, insa necesitatea inlocuirii sale este stabilita si de modul in care a fost condusa masina, dar si de tipul de motorizare al acesteia.

De exemplu, un nou kit de distributie Dacia Logan va fi necesar odata la 4 ani sau la atingerea pragului de 60.000 km, in timp ce, in cazul unui Ford, se recomanda ca aceasta operatiune sa se faca din 5 in 5 ani sau dupa parcurgerea a 90.000 km.

Ce cuprinde un kit de distributie si cum se monteaza?

Kiturile de distributie sunt formate din mai multe componente, dintre care: cureaua de antrenare, rola de ghidare, intinzatoare si, in cazul anumitor modele de masini, o pompa de apa. Toate aceste subansambluri de elemente functioneaza impreuna pentru a facilita admisia si evacuarea gazelor din motor.

Un kit de distributie se monteaza doar intr-un service autorizat, de catre persoane avizate, care iti pot oferi cele mai bune recomandari despre produsele pe care sa le achizitionezi. Este important de mentionat aici ca ar trebui sa optezi pentru un kit de distributie de calitate, care sa beneficieze de garantie.

AutoAtu.ro este un magazin online care ofera kituri de distributie si alte piese auto pentru intretinerea masinii tale!

 

 

Comentarii

Suport Clienti

Consultantii AutoAtu va stau la dispozitie pentru identificarea pieselor potrivite!

Tel :021.444.77.11
: vanzari@autoatu.ro