Comanda piese auto online sau la 021.444.77.11

Cum alegi bateria autoturismului tau


Baterii Auto

Bateria auto este unul dintre cele mai importante elemente ale masinii tale, deoarece aceasta este cea care ofera energia de inceput si reuseste sa porneasca intreg motorul. Alegerea unei baterii este asadar foarte  importanta, deoarece daca alegi o baterie prea mica va trebui sa o schimbi mult mai des in timp iar daca alegi una prea mare poti sa dai mai multi bani decat este nevoie .

In functie de ce criterii alegi acumulatorul auto?

  • Marimea Bateriei. Este cel mai important punct care poate sa decida daca este potrivita sau nu pentru masina ta. Exista mai multe grupuri de marimi, printre care 22F, 24, 24F si 25. Acestea determina masurile exterioare ale bateriei, fapt care decide daca incape sau nu sub capota. De asemenea, tot acestea determina si cum sunt pozitionate cablurile si polaritatea bateriei;
  • Capacitatea bateriei. In momentul in care achizitionezi bateria trebuie sa te uiti in manualul masinii. Acesta iti va spune de ce amperaj ai nevoie. Cu cat este mai mare motorul, cu atat vei avea nevoie de o baterie cu amperaj mai mare si o putere mai mare la pornire;
  • Factorii externi din masina. Cu siguranta nu doar motorul consuma energia masinii. Aceasta mai este consumata si de calculatorul de bord, casetofoane sau amplificatoare foarte mari care pot sa consume foarte mult din baterie. Cu cat ai mai multe astfel de accesorii, cu atat trebuie sa achizitionezi o baterie mai puternica.
  • Pret. Bugetul este un factor major in alegerea bateriei pentru masina ta. Cu toate astea, inainte de a te hotara asupra unui model, este bine sa verifici inainte de cine este produs. Exista numerosi producatori care fac piese de cea mai buna calitate, insa poti sa descoperi si numeroase falsuri. Asigura-te ca bateria pe care o cumperi este de origine sau de prim montaj iar daca ai o masina a acestui producatori si ai garantia ca aceasta va functiona pe termen cat mai lung.

Daca alegi o baterie auto perfecta pentru necesitatile tale, te poti bucura de ea un timp indelungat, chiar si cativa ani buni.

Comentarii

Suport Clienti

Consultantii AutoAtu va stau la dispozitie pentru identificarea pieselor potrivite!

Tel :021.444.77.11
: vanzari@autoatu.ro