Cum Cumpar

 • 30.11.2018
 • 6154
 • 0

Cum Cumpar

1. Alege produsele
Folosind meniul din stanga, navigati prin categoriile de produse. 
Odata ce ati gasit un produs care se potriveste dorintelor dvs., apasati pe butonul "PUNE IN COS" sau "CUMPARA" 

Cum trimit o comanda?

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.autoatu.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

Informatiile furnizate catre SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare.  SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata si poate solicita stergerea contului si a tuturor datelor.

In unele cazuri, pentru lansarea unei comenzi ferme, este necesara achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului, iar comanda va fi confirmata doar in momentul cand valoarea avansului se regaseste in contul nostru.

Produsele comercializate prin intermediul SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie(pe spatele facturii). De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala si pot fi schimbate fara nicio notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv.

Produsele comercializate de SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului si respectand indicatiilor acestuia, dar nu mai mult de 18 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare, exceptie facand uleiurile, lichidul de frana si aditivii fiind consumabile.

Piesele de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe si tevi de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare. Produsele care prezinta in perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi sau se plateste contravaloarea reperului de pe factura de achizitie, conform legii.

Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factura de vanzare, nu de la data montajului.
Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:
• Piesa nu a fost cumparata de la SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL;
• Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de producatorul autovehiculului;
• Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;
• Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
• Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;
• Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator;
• Autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, scoli de soferi, etc);
• Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);
• Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;
• Piesele prezinta o uzura normala.

Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente: • copie dupa factura de achizitie de la SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL, bonul sau chitanta cu care a fost cumparata piesa;
• dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) si documentele fiscale aferente, in care sa fie mentionata data montarii si numarul de kilometri la montare/demontare
• nota de constatare emisa de catre un serviciu autorizat prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea;
• copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului.
• piesa trebuie sa fie in ambalajul original
• nota de constatare tip furnizata de SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL. completata de catre service-ul care a efectuat montajul cu toate campurile specificate
• masuratori prin care se atesta parametri in care lucreaza piesa
• lipsa unui singur document atrage dupa sine respingerea cazului de garantie Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 10 zile lucratoare de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, insotite de toate documentele enumerate mai sus. In cazul in care nu se poate constata deficienta in cadrul societatii importatoare si este necesara efectuarea unei expertize de catre firma producatoare ne rezervam dreptul de a remedia reclamatia la data primirii rezultatului din partea producatorului.

In cazul in care reclamatia a fost justificata vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului sau a restituirii contravalorii reperului de pe factura de vanzare in termen de 10 zile calculate de la data trimiterii raspunsului de vanzator.
In cazuri speciale cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist in domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator.Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea in culpa.
Nu se acorda termenul de 18 de luni la urmatoarele categorii de piese: filtre (de ulei, aer, combustibil, habitaclu), becuri, stergatoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere si incandescente, garnituri metaloplastice si simeringuri, curele de transmisie si distributie, elemente de aprindere.

Alte conditii:
1. Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa si factura se accepta numai daca acestea au fost sesizate in scris, in maximum 1 zile de la livrare.
2. Nu se admit la retur piesele cu ambalaj deteriorat si lipsite de accesoriile originale, piesele care au fost deja montate.
3. Indiferent de modalitatea de livrare cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei, lipsa acestora generand neacordarea garantiei. Receptia marfurilor vandute se face la sediul cumparatorului. Cumparatorul se obliga la preluarea marfii comandate si livrate.
4. Cumparatorul poate refuza marfa livrata daca sunt semne vizibile de deteriorare sau in caz de nefunctionare, in termen de 24 de ore de la livrare, insa va anunta vanzatorul in termen de 3 ore de la preluarea marfii. Nu se accepta returnarea marfii livrate dupa acest termen.
5. Prin exceptie se accepta returnarea marfii livrate in cazul in care vanzatorul a livrat eronat sau in cazul in care marfa este in garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei.
6. Nu se accepta la retur marfa vanduta cu promotie, marfa nepusa in ambalajul original, marfa comercializata de alti agenti economici, marfa returnata fara respectarea prevederilor de mai sus.
7. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel: de la client catre SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL. - plata va fi efectuata de catre client; de la SC. A.T.U. LEADER AUTO SRL. catre client - plata va fi suportata de catre noi.
8. Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online beneficiarul declara ca a luat la cunostinta prevederile acestor documente.
9. Garantia acopera cel mult valuarea integrala a produsului reclamat.

Preturi
Lista de preturi pentru autoatu.ro , se poate accesa fara a fi nevoie sa va deschideti un cont, in meniul "Cautare Rapida", completand datele masinii dvs, respectiv:

Cerere oferta pret
Daca nu gasiti produsul dorit in catalog, puteti folosi meniul "Cere Oferta" aflat in partea dreapta a meniului.
Dupa trimiterea cererii, veti primii pe e-mail, in cel mai scurt timp oferta noastra; puteti transforma o cerere oferta pret in comanda ferma, dand replay la email-ul pe care l-ati primit cu oferta noastra.

Finalizare comanda

Inainte de inregistrarea comenzii, te rugam sa verifici cu atentie sumarul comenzii. Iti vom expedia un e-mail de confirmare a primirii comenzii tale in sistem. Acest mesaj NU va constitui acceptarea ferma a comenzii tale.
Comenzile vor fi onorate in limita stocului disponibil si a actualizarii de pret.
Cererile de oferta pret cu datele de identificare a masinii incorecte, nu pot fi procesate si vor fi anulate.
Vor fi procesate atat cererile de oferta pret trimise prin meniul "Cere Oferta", cat si cererile de oferta pret trimise la adresa de e-mail: contact@autoatu.ro , cu datele de identificare a masinii corecte.

Procesare comanda
Dupa ce trimiteti comanda online, in cel mai scurt timp, veti fi sunat pentru confirmarea comenzii si disponibilitatea pieselor comandate.
Comenzile si cererile de pret se proceseaza in ordinea inregistrarii.
Timpul de onorare pentru comanda dvs. este de minim 2 ore si maxim 5 zile, dupa confirmarea telefonica.

Disponibilitate produse
Piesele comandate sosesc din depozitele furnizorilor, in aproximativ 2 ore, daca sunt disponibile in depozitele din Bucuresti, intr-o zi sau doua daca sunt disponibile in depozitele din tara si 2 - 5 zile, daca sunt disponibile in depozitele din afara tarii.
Pentru a se face verificarea compatibilitatii comenzii dvs., va rugam sa completati cel putin campul optional "Serie Sasiu", format din 17 caractere.

Facturarea comenzii
Pe factura  vor fi specificate conform comenzii dvs. confirmata telefonic, produsele, preturile, modalitatea si termenul de plata. Vanzatorul va emite cumparatorului o factura fiscala corespunzatoare bunurilor si serviciilor livrate.
Cumparatorul are obligatia de a furniza toate informatiile corecte necesare emiterii facturii fiscale in acord cu legislatia in vigoare, dupa cum urmeaza:

 • Datele necesare pentru facturare persoana fizica: nume si prenume, CNP sau serie si numar carte identitate, adresa de resedinta;
 • Datele necesare pentru facturare persoana juridica: numele societatii comerciale, cod fiscal, numar inregistrare Registrul Comertului, cont bancar, banca, adresa sediu social, nume si prenume delegat, serie si numar carte identitate delegat.
Datele de facturare vor fi pastrate dupa prima dvs. comanda in programul de facturare pentru a putea facilita rapiditatea urmatoarelor comenzi.

Cum platesc?

- Numerar - se achita produsele in momentul ridicarii de la sediul firmei noastre sau la livrarea prin curierat.
- Ordin de plata / Transfer bancar - prin virarea sumei de bani echivalenta comenzii dvs. in contul autoatu.ro pe baza facturii proforme emise de catre noi; comanda va fi onorata dupa ce se va constata intrarea banilor in contul autoatu.ro .
Ramburs - plata produselor se face curierului la livrarea comenzii dvs. Factura se va afla in pachetul trimis, si va contine valoarea produselor comandate, taxele de transport urmand a fi achitate direct curierului, care va emite chitanta.
- ​​​​​Plata online cu cardul prin LibraPay - Tranzactii procesate in sistemul 3D Secure prin LibraPay

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu

ULTIMELE ARTICOLE

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?

 • 24.08.2020
 • 1486
 • 1

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?Produsele de la ENEOS au fost concepute cu ajutorul unor solutii tehnologice revolutionare.

Sistemul de suspensie - informatii utile pentru toti…

Sistemul de suspensie - informatii utile pentru toti…

 • 24.04.2018
 • 5426
 • 0

Putin probabil ca un sofer sa se gandeasca la suspensia masinii, cu toate acestea rolul ei este crucial. Suspensia face totul pentru ca rotile sa ramana conectate la sol, contribuie la o mai buna aderenta…

Uleiul de motor - ghid util pentru incepatori

Uleiul de motor - ghid util pentru incepatori

 • 03.04.2018
 • 2881
 • 0

Uleiul de motor joaca un rol esential pentru masina ta. Fara acesta motorul nu ar functiona, deci masina nu ar merge. Este important sa fie realizata o intretinere corespunzatoare, asadar schimbarea regulata…

DATE FIRMA

A.T.U. LEADER AUTO SRL
RO33541371
J40/10185/2014

Valea Lunga 54-56
(in incinta Cooperativa Arta Lemnului)
061508 Bucuresti

SUPORT CLIENTI

Procesare comenzi:
L-V: 8:30-18:00
S: 9:00-13:00

Tel: 021.444.77.11
E-mail: vanzari@autoatu.ro