Comanda piese auto online sau la 021.444.77.11

Defectiuni ale ambreiajului: semne ca ai probleme de ambreiaj


Kit ambreiaj

Trecerea timpului, stilul de condus, felul in care este utilizat automobilul, drumurile cu probleme, precum si neacordarea unei ingrijiri corespunzatoare influenteaza viata ambreiajului. De aceea, atunci cand achizitionati o masina second hand, este recomandat sa verificati, printre altele, si starea ambreiajului si sa nu treceti cu vederea in timpul testarii simptomele specifice unui kit ambreiaj defect.


Ce contine un kit ambreiaj 


Ambreiajul reprezinta un ansamblu de piese pozitionat intre cutia de viteze si motor, cu rolul de a intrerupe fluxul de putere dintre cele doua, facand astfel mai usoara utilizarea cutiei de viteze. Principalele componente ale unui kit ambreiaj sunt volanta, discul de ambreiaj, placa de presiune si rulmentul de presiune.

Vezi mai multe kit-uri de ambreiaj


Defectiuni ale ambreiajului: principalele semne care arata ca un kit ambreiaj nu functioneaza cum trebuie 


 

1. Patineaza

Patinarea de ambreiaj este printre primele indicii ca acesta nu mai functioneaza corespunzator. Daca simtiti un miros specific de garnitura arsa si daca trecerea pe o alta treapta de viteza se produce mai greu, este posibil ca transmisia sa nu mai fie conectata perfect cu motorul. Acest simptom este mai clar la viteze mari, insa motorul va incepe sa tureze in gol si cand nu veti depasi 100 km/h. In timp, viteza pe care o veti putea atinge cu masina va scadea din ce in ce mai mult. Se poate intampla si ca motorul sa tureze fara ca masina sa plece de pe loc. Principala problema este, in acest caz, la placa de presiune, care nu decupleaza complet volanta de ambreiaj.


2. Face zgomot

Cauzele zgomotului care apare la cuplarea ambreiajului pot fi mai multe, printre care uzarea volantei, deformarea discului ori un simplu defect de montaj. Zgomotul apare, de obicei, din cauza problemelor cu rulmentul, insa recomandat ar fi ca, pentru a descoperi cauza problemei si a o rezolva, sa apelati la un service autorizat.


3. Are scurgeri

Cedarea cilintrului hidraulic este un semn ca apar defectiuni ale ambreiajului, asa ca nu ignorati umezeala de sub pedala sau de la motor, din zona pompei hidraulice, intrucat riscati sa ramaneti fara lichid si fara pedala de ambreiaj.


4. Probleme cu pedala

Indiciile date de pedala de ambreiaj nu sunt nici ele de ignorat. Daca pedala este, de pilda, prea sus, este posibil sa aveti placa si discul uzate, daca este prea jos, exista posibilitatea sa aveti rulmentul sau parghia blocate. De asemenea, daca pedala se apasa prea usor, prea greu sau se blocheaza sunt semne ca presiunea din sistemul hidraulic a inceput sa scada.


Cum ne ferim de defectiuni ale ambreiajului 


Iata cum puteti proteja ambreiajul masinii si cum puteti lungi viata kitului de ambreiaj:

Kit ambreiaj

1. Aveti grija cu pedala – nu o eliberati brusc atunci cand masina este bagata in viteze, iar pedala este apasata pana la podea.
2. Nu tineti pedala de ambreiaj apasata prea mult timp.
3. Apasati intotdeuna ambreiajul pana la capat atunci cand derulati o operatiune.
4. Nu incercati sa plecati de pe loc daca aveti cutia de viteze setata pe o treapta superioara.
5. Incercati sa nu suprasolicitati ambreiajul prin tractare, mers pe suprafete dificile, urcare pe pante inalte si asa mai departe. In cazul in care o faceti, folositi anvelope corespunzatoare.
6. Verificati si schimbati abreiajul doar la service-uri autorizate pentru a nu va lovi apoi de problema defectelor de montaj. 

Vezi mai multe service-uri autoatu

Comentarii

Suport Clienti

Consultantii AutoAtu va stau la dispozitie pentru identificarea pieselor potrivite!

Tel :021.444.77.11
: vanzari@autoatu.ro