Comanda piese auto online sau la 021.444.77.11

Defectiuni des intalnite la Ford Focus 2


Defectiuni des intalnite la Ford Focus 2

A 2 a generatie de Focus a fost prezentata in septembrie 2004 si a fost comercializata incepand cu anul 2005. Cei de la Ford nu au repetat greseala de la primul model si au pastrat ce era bun si au modificat interiorul groaznic de la prima generatie. Asadar a ramas cu mult laudatul tren de rulare, insa caroseria a fost rigidizata suplimentar pentru un nivel de confort mai ridicat, dar si o manevrabilitate mai buna.

Din punct de vedere al motorizarii au fost disponibile 4 motoare pe benzina :1.4 (80 CP), 1.6 (100 CP si 115 CP), 1.8 (125 CP), 2.0 (145 CP) si 3 diesel: 1.6 TDCi (de 90 CP si de 110 CP), 1.8 TDCi (115 CP), 2.0 TDCi (136 CP). In plus au existat versiunile ST si RS, extrem de apreciate, care aveau sub capota un motor cu cinci cilindri in linie, de 2,5 litri, cu 225 CP, respectiv 305 CP (350 CP pentru versiunea limitata RS500). 

Trenul de rulare este motivul pentru care merita sa-ti cumperi un Focus 2. Interiorul este spatios, insa materialele utilizate sunt dintr-un plastic nu foarte calitativ. Ergonomia poate fi considerata  buna, insa doar pana la sistemul audio, in special cel de la versiunile de top, care are prea multe comenzi, cu butoane mici, foarte greu de urmarit si inteles in trafic.

Din punct de vedere al intretinerii, piesele Ford nu sunt foarte scumpe comparativ cu concurentii directi (Golf, Seria 1, Opel Astra), insa anumite piese pot avea preturi ridicate.

Ca exemplu, un filtru polen Ford Focus 2 costa aprox 60 lei dar daca ai probleme cu filtru de particule, va trebui sa scoti din buzunar aproape 2000 lei.

Defectiuni des intalnite la Ford Focus

Au fost semnalate probleme la motoarele diesel (EGR, injectoare), dar si scurgeri de apa in habitaclu sau probleme la servodirectie (rechemare oficiala in service). 

Din raportul Dekra, s-au constatat probleme la amortizoare cu scurgeri/lubrifiate excesiv, uzura a franelor si uzura a rulmentilor pe puntea spate.

Pentru versiunile diesel noi recomandam motorul 1.6 TDCi cu 110 CP, foarte echilibrat ca raport intre perfromante si consum. Pe benzina, 1.6 Ti-VCT de 115 CP este o alegere foarte buna, cu o functionare rafinata si un nivel de consum bun.

Motorul recomandat de noi este 1.8 tdci care este printre cele mai bune motoare de pe aceasta masina. Motorul are suficienti cai putere ca sa transforme orice desplasare, fie in oras sau in exterior intr-o placere. Consumul de 5% combinat este un alt motiv pentru care sa luati in calcul acest motor.

Tu ce parere ai de Ford Focus 2? Ti-ai cumpara una? Daca ai condus deja un Ford Focus 2 impartaseste cu noi experienta.

Comentarii

Suport Clienti

Consultantii AutoAtu va stau la dispozitie pentru identificarea pieselor potrivite!

Tel :021.444.77.11
: vanzari@autoatu.ro