Garantie

 • 30.11.2018
 • 3766
 • 0

Garantia:

Toate produsele comercializare pe autoatu.rovin insotite de factura, bon fiscal si certificat de garantie.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Produsele comercializate de catre S.C. A.T.U LEADER AUTO s.r.l. sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea ei.

Garantia este valabila atunci cand piesele se monteaza intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R).

In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.

Termenul maxim de solutionare a cererii de acordare a garantiei este de 15 zile calendaristice si curge de la data la care S.C. A.T.U LEADER AUTO s.r.l.   a luat la cunostinta de deficientele reclamate de consumator. Aceasta data coincide cu data la care produsul reclamat defect, insotit de toate documentele necesare, enumerate mai jos a fost receptionat efectiv de catre S.C. A.T.U LEADER AUTO s.r.l..

Piesele de folosinta indelungata beneficiaza de un termen mediu de garantie de 18 luni, incepand cu data inscrisa pe factura.

Piesele auto de folosinta indelungata sunt: arcurile si amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de esapament, farurile si stopurile, pompele, piesele de motor, etc.

Piesele auto ce au caracter consumabil nu beneficiaza de garantie. Piesele cu caracter consumabil sunt cele din urmatoarele categorii: filtre (de aer, de combustibil, de polen, de ulei, etc.), becuri auto, lichide auto (solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi), stergatoare auto (parbriz, luneta, far, etc), elementele de aprindere(bujii), elemente de etansare, etc.

Cumparatorul care va reclama o situatie de defectare in termenul de garantie va prezenta impreuna cu piesa/piesele in cauza, urmatoarele documente:

 •          Factura de achizitie sau bonul fiscal emisa de catre S.C. A.T.U LEADER AUTO s.r.l.
 •          Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare
 •          Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R.) pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj)
 •          In cazul compresoarelor de aer conditionat obligatoriu, copie factura achizitie filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa ca s-au schimbat compresorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata
 •          Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele apariti ei acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoza, acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare,discuri frana etc).
 •          Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul
 •          Reclamatie garantie care se elibereaza de catre vanzator (acolo unde este cazul)
 •          Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza.

autoatu.ro nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 •          Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata
 •          Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate
 •          Piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator
 •          Piesa nu a fost identificata corect din cauza prezentarii unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit
 •          Piesa s-a uzat sau s-a deteriorat din cauza suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare, conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator
 •          Automobilul a fost folosit in conditii necorespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.)
 •          Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura
 •          Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.
 •          Piesele prezinta o uzura normala (fireasca)

 

Returul:

Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile.
Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".

Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul (vanzatorul) cu privire la decizia sa de retragere din con-tract, in scris la adresa de e-mail: office@autoatu.ro

 •          Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clientilor persoane fizice.
 •          Dreptul de retragere in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat,cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.

In cazul comenzilor care au beneficiat de livrare gratuita (conform termenilor de pe www.autoatu.ro, sectiunea informatii/livrarea produselor) si ulterior sunt returnate partial (valoarea comenzii scade sub valoarea de gratuitate livrare) sau total, din diverse motive neimputabile vanzatorului (ex.achizitionare produse pe propria raspundere, fara a pune la dispozitiei vanzatorului date despre masina, inclusiv serie de sasiu/VIN), date de identificare comunicate eronat catre vanzator, modificari aduse masinii fata de varianta de constructie si care nu sunt aduse la cunostinta vanzatorului), taxa de livrare acordata initial cu titlu gratuit, este suportata de client.

Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile, in ambalajele pieselor noi.

Returul se va face prin acelasi modalitate ca la expediere, curierat Fan Courier sau Urgent Courier la adresa: Str. Valea Lunga, nr. 54-56, sector 6, Bucuresti. Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport si pentru a proteja ambalajul original al acestora.

Nu se accepta la retur:

 •          Produsele  fara etichetele si inscriptionarile specifice
 •          Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
 •          Produsele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura
 •          Produsele de origine comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat
 •          Produsele comandate prin comenzi speciale, externe pentru care s-a solicitat avans
 •          Module programate/programabile, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta), huse si acoperiri.

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu

ULTIMELE ARTICOLE

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?

 • 24.08.2020
 • 1486
 • 1

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?Produsele de la ENEOS au fost concepute cu ajutorul unor solutii tehnologice revolutionare.

Sistemul de suspensie - informatii utile pentru toti…

Sistemul de suspensie - informatii utile pentru toti…

 • 24.04.2018
 • 5427
 • 0

Putin probabil ca un sofer sa se gandeasca la suspensia masinii, cu toate acestea rolul ei este crucial. Suspensia face totul pentru ca rotile sa ramana conectate la sol, contribuie la o mai buna aderenta…

Uleiul de motor - ghid util pentru incepatori

Uleiul de motor - ghid util pentru incepatori

 • 03.04.2018
 • 2881
 • 0

Uleiul de motor joaca un rol esential pentru masina ta. Fara acesta motorul nu ar functiona, deci masina nu ar merge. Este important sa fie realizata o intretinere corespunzatoare, asadar schimbarea regulata…

DATE FIRMA

A.T.U. LEADER AUTO SRL
RO33541371
J40/10185/2014

Valea Lunga 54-56
(in incinta Cooperativa Arta Lemnului)
061508 Bucuresti

SUPORT CLIENTI

Procesare comenzi:
L-V: 8:30-18:00
S: 9:00-13:00

Tel: 021.444.77.11
E-mail: vanzari@autoatu.ro