Comanda piese auto online sau la 021.444.77.11

Importanta alegerii arcurilor pentru masina ta


Arcurile masinii

Arcurile sunt ceea ce determina inaltimea masinii tale. Cu siguranta, unora dintre voi va place sa ajustati arcurile in asa fel incat bara masinii sa fie cat mai aproape de sol. O masina cu bordul jos, ajuta la o mai buna manevrabilitate in luarea curbelor. Pe langa imbunatatirea manevrabilitatii, lasarea arcurilor mai jos, va scadea sansele ca masina ta sa se rostogoleasca. Ce-i drept, asta nu se intampla foarte des pe drumurile publice, dar intotdeauna exista riscul unei intamplari nefericite, mai ales in cazul in care viteza este marea ta pasiune. Scaderea inaltimii arcurilor, iti va face masina sa arate foarte bine, dar trebuie sa iei in considerare si faptul ca este mult mai usor sa atingi solul. De asemenea, trecerea peste limitatoarele de viteze va deveni o problema, va trebui sa sofezi cu atentie in preajma acestora si sa le „infrunti” dintr-un anumit unghi, dar atingerea masinii tale de acestea este uneori inevitabila chiar daca urmezi toate sfaturile de siguranta.

Daca esti sofer de performanta, trebuie cu siguranta sa arunci o privire mai atenta in momentul in care iti alegi arcurile pentru masina ta. Majoritatea oamenilor au probleme in a-si alege arcurile deoarece fiecare au caracteristici diferite. In general, ar trebui sa cauti arcuri care sa ridice masina intre 3 si 8 cm de la sol, orice mai jos de 3 cm, probabil este prea mult. Odata ce ai facut aceasta schimbare, vei vedea o imbunatatire in luarea curbelor, vei avea o siguranta mai mare la volan si te va incuraja sa calci pedala de acceleratie, ceva mai tare.

Daca totusi decizi sa iti cobori masina mai jos decat limitele recomandate, cel mai probabil vei avea o gramada de probleme. Coborand arcurile mai jos decat este cazul, vei scadea durata de viata a acestora. Nu vor fi capabile sa suporte presiunea de a fi compresate atat de mult si pentru o perioada lunga de timp. Arcurile nu sunt create pentru a fi compresate in continuu, iar masina ta va avea probleme mari in partea inferioara.

In concluzie, informeaza-te bine inainte sa iti cumperi setul de arcuri pentru masina ta.

Comentarii

Suport Clienti

Consultantii AutoAtu va stau la dispozitie pentru identificarea pieselor potrivite!

Tel :021.444.77.11
: vanzari@autoatu.ro