Comanda piese auto online sau la 021.444.77.11

Intretinerea masinii ne ajuta sa consumam mai putin carburant


Car Care Day

Odata cu cresterea tot mai accelerata a preturilor la carburanti, toti suntem in cautarea  unui mod de a economisi si a contribui la eficienta carburantului. S-a dovedit faptul ca intretinerea masinii reprezinta unul dintre cele mai bune moduri de a reduce consumul de caburant, de a lungi viata vehiculului si pentru pastrarea sigurantei la volan.

Intretinerea preventiva reprezinta unul dintre cele mai convenabile moduri de economisire, intrucat reduce costurile la reparatii sau pentru remedierea unor neajunsuri, maximalizeaza eficienta carburantului, generand o economie de benzina sau motorina, mareste ciclul de viata a diverselor componente ale masinii si mareste ciclul de viata a intregului autovehicul.

Datorita intretinerii preventive, preturile legate de masina pot fi reduse cu circa 20% fata de cazul in care se aplica o intretinere reactiva. Convenienta nu se limiteaza doar la reducerea cu 20%: la aceasta se adauga economia de carburant datorata bunei tinute a masinii.

O intretinere constanta a autoturismului cunoaste o reducere a emisiilor de carburant. Numai cu clasica intretinere a motorului cu substitutia filtrului de aer, controlul uleiului si corecta presiune din pneuri, se poate ajunge la o economie de carburant de 19%.

Pentru a consuma mai putin carburant putem sa ne concentram pe intretinerea preventiva a masinii, putem adopta un stil ecologic si economic de condus si trebuie sa reparam eventualele defectiuni si sa inlocuim componentele deteriorate.

Daca ai o masina neglijata de mai multa vreme... nu te teme! Nu este prea tarziu sa incepi sa te ingrijesti de masina. Evalueaza diversele parti ale masinii, controleaza ledurile de bord, ridica capota motorului si, daca nu esti un expert in domeniu foloseste-te de cartea tehnica a masinii. Nimic nu te impiedica sa intelegi care sunt partile care constituie masina ta: investigheaza simptomele si fa legatura intre acestea si diversele parti ale masinii. Nu demonta nimic, limiteaza-te doar la observatii, iar pentru o parere avizata, adreseaza-te unui service profesionist.

Inainte de a trece la achizitii, incearca sa obtii cel mai bun pret, informeaza-te cu privire la preturi si controleaza si magazinele cu piese auto online.

Pe internet poti gasi diverse site-uri intuitive foarte usor de navigat: pentru fiecare model este prevazut anul de productie, astfel este imposibil sa gresim piesa. Odata selectionat modelul, putem naviga intre diverse categorii de piese de schimb: instalatii electrice, climatizare, transmisie/ambreiaj, arcuri, suspensii, amortizoare etc.

Nu lipseste nimic, de la cele mai rare componente pentru racire pana la clasicele bujii. 

Comentarii

Suport Clienti

Consultantii AutoAtu va stau la dispozitie pentru identificarea pieselor potrivite!

Tel :021.444.77.11
: vanzari@autoatu.ro