Categorii produse

kit distributie

Autovehiculul

1Alege marca
2Alege modelul
3Alege motorizarea

Cureaua de distributie

componente kit de distributie
Cureaua de distributie este o piesa simpla, care asigura o sincronizare perfecta intre partea superioara a motorului si parte inferioara a acestuia. Aceasta este construita din materiale sintetice, rezistente, care contin diverse insertii metalice sau din sticla.
In timp, ca orice alta piesa, este supusa uzurii. Materialul sintetic din care este realizata devine casant, nemaifacand fata solicitarilor.
Cureaua de distributie este una din cele mai solicitate piese, fiind necesara verificarea frecventa.

Cand trebuie schimbata cureaua de distributie?

In functie de calitatea piesei dumneavoastra, cureaua trebuie schimbata la un anumit interval de timp, fie dupa parcurgerea unui numar de kilometri. La unele masini se poate schimba la 40.000 kilometri, in timp ce la altele se poate schimba dupa 100.000 kilometri in functie de recomandarea producatorului.
Diagnosticarea sau schimbarea acestei piese sunt operatiuni dificile si costisitoare. De aceea este ideal sa nu faceti aceste operatiuni pe cont propriu, ci sa apelati la un service autorizat, care va poate indruma cu sfaturi mai ales legat de calitatea piesei.
mecanism kit distributie

Simptome ale defectiunii curelei de distributie
  1. Scaderea presiunii uleiului
  2. Pistoane sau supape deteriorate
  3. Fum la motor – daca observati prea mult fum care este neobisnuit pe timp de iarna, este un semn al defectiunii curelei de distributie.
  4. Rateuri ale motorului – in cazul in care nu va inlocuiti cureaua de distributie, puteti deteriora motorul permanent.
chit distributie