Termeni si conditii

 • 30.11.2018
 • 3520
 • 0

Efectuarea unei comenzi sau a unei cereri de comanda pe site-ul www.autoatu.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

1. SITE-UL

Site-ul www.autoatu.ro ( numit in continuare „SITE-ul” ) apartine companiei S.C. A.T.U. LEADER AUTO SRL, persoana juridica cu sediul in Bucuresti, Valea Lunga 54-56, sector 6, cod fiscal RO 33541371, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/10185/2014. Capital Social: 50.000 LEI

Prin intermediul acestui website Utilizatorul are acces la informatii cu privire la serviciile si produsele oferite de catre A.T.U. LEADER AUTO SRL, poate interoga baza de date de produse si poate plasa comenzi.

2. UTILIZATORUL

Reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului SITE.

3. UTILIZAREA SITE-ULUI

Informatiile publicate pe SITE sunt informatii de interes general despre www.autoatu.ro, produsele comercializate de acesta fiind de interes pentru UTILIZATORI. Informatiile sunt puse la dispozitia UTILIZATORILOR in mod gratuit. www.autoatu.ro este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra SITE-ului, respectiv asupra designului si continutului acestuia. UTILIZATORUL are obligatia de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala ale www.autoatu.ro , prevazute de legislatia in vigoare.

4. UTILIZAREA ABUZIVA

Reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii www.autoatu.ro sau unor terti ca urmare a utilizarii SITE-ului in mod abuziv.

5. EFECTUAREA COMENZILOR PE SITE

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.autoatu.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

In urma cererii de comanda efectuate pe site email-ul trimis este generat automat si nu este confirmarea ca produsele sunt pe stoc.

Cererea de comanda se modifica in comanda valida si se onoreaza dupa ce sunteti contactat si vi se confirma stocul si pretul reperelor comandate.

Informatiile furnizate catre A.T.U. LEADER AUTO SRL, proprietara site-ului www.autoatu.ro , sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor în vigoare. A.T.U. LEADER AUTO SRL nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu încurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii săi fara acordul prealabil si explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea să şteargă din baza de date adresa de e-mail furnizată.

ATU LEADER AUTO SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.autoatu.ro ,  fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.autoatu.ro  au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.autoatu.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.

Pana in momentul emiterii facturii, ce tine loc de contract intre www.autoatu.ro si client, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala si pot suferi modificari fara nici o notificare prealabila a clientului. Preturile afisate pe site sunt orientative, in limita stocului real furnizor, si devin finale cand se comunica clientului, dupa verificarea potrivirii pe autoturism conform seriei de sasiu furnizata de client.

Produsele comercializate prin intermediul www.autoatu.ro sunt noi, în ambalajul original al producatorului si în momentul livrarii sunt însotite de factura fiscala si certificat de garantie. De asemenea, atât preţul cât şi specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuală a furnizorului fata de cumparator si pot fi schimbate fără nicio notificare în prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ putand exista diferente între acestea si produsul respectiv.

Produsele comercializate de www.autoatu.ro, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori de piese auto. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor in Romania si garantia asociata acestora cu O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de www.autoatu.ro se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 18 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare.

Produsele comercializate de www.autoatu.ro se livreaza numai in urma cererilor de comanda confirmate telefonic, in limita stocurilor disponibile. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila.

Pentru comandarea unor piese este necesara achitarea unui avans. Avansul va fi comunicat Utilizatorului anterior plasarii comenzii, prin telefon sau e-mail, de catre Consilierul de Vanzari asociat comenzii respective.

In momentul in care clientul plaseaza o comanda, clientul este de acord cu conditiile de mai sus.

Piesele auto din aceasta factura proforma pot fi returnate de catre client numai in cazul in care acestea nu se potrivesc pe masina, sau au fost gasite deteriorate la momentul receptiei. Obligatia clientului este de a verifica toate produsele la livrare sau la ridicarea lor de la magazin si daca constata ca sunt deteriorate, are dreptul de a refuza piesa/piesele deteriorate ( lovite, zgariate,etc. ).

Daca una sau mai multe dintre componentele facturate pe aceasta factura proforma nu se potriveste pe masina, clientul are dreptul s-o returneze la magazin, dar trebuie sa dovedeasca acest lucru cu actele aferente acordarii garantiei in Romania, si anume:

a) Factura reparatiei respective (original+copie) si copia talonului autoturismului;

b) Devizul de montaj (de obicei se ataseaza la factura de reparatie);

c) Constatarea defectiunii piesei respective, dupa proba, detaliata;

5.4  Copie autorizatie R.A.R a unitatii care a efectuat operatiunea prin care se certifica faptul ca unitatea service respectiva are dreptul de a efectua operatiunea in cauza pe marca auto respective;

5.5  Factura / bonul fiscal emis de A.T.U. LEADER AUTO SRL.

ATENTIE!!  Nu deteriorati / murdariti ambalajele pieselor auto cumparate de la noi pana nu sunteti sigur ca piesele se potrivesc pe masina dvs si functioneaza corespunzator !

ATENTIE!!! Nu montati pe masina piesele auto cumparate de la noi pana nu sunteti sigur ca ele se potrivesc pe masina dvs si functioneaza corespunzator !

In unele cazuri, in functie de cerintele furnizorului nostru si de conditiile sale de retur, returul unor piese auto poate fi acceptat numai daca se achita de catre client o taxa de retur (solicitata de furnizorul magazinului nostru). Aceasta taxa poate sa fie intre 5 % si 20% din valoarea totala a pieselor.

Valoarea exacta a taxei de retur va fi anuntata clientului dupa ce furnizorul stabileste suma, dar nu mai mult de 20% din valoarea piesei/pieselor returnate. Aceasta valoare va fi facturata clientului care a renuntat la comanda. In afara de aceasta taxa de retur, clientul se obliga sa plateasca comisioanele tranzactiilor bancare sau cu cardul, aferente acestei comenzi.

5.6 Pana in momentul emiterii facturii, ce tine loc de contract intre www.autoatu.ro si client, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala si pot suferi modificari fara nici o notificare prealabila a clientului. Preturile afisate pe site sunt orientative, in limita stocului real furnizor, si devin finale cand se comunica clientului, dupa verificarea potrivirii pe autoturism conform seriei de sasiu furnizata de client.

6. GARANTIA ASOCIATA PRODUSELOR

A.T.U Leader Auto SRL cu sediul in Bucuresti, Str Valea Lunga Nr. 54-56, Sector 6, intregistrata la Registrul Comertului cu numarul  J40/10185/02.09.2014 si cod fiscal 33541371, declaram ca produsele comercializate de noi sunt conform cu prevederile din H.G. nr. 1.022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, impreuna cu prezenta factura la care se refera aceasta declaratie nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu specificatiile tehnice ale producatorului.

Prezentul certificat  de garantie are valoarea unei declaratii de conformitate find intocmit cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, respectiv Directiva 1999/44/EC, O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, H.G. nr.1022/2002 si completandu-se, dupa caz cu dispozitiile acestora.

Dreptul de retragere se exercita in conformitate cu dispozitiile  O.U.G. nr. 34/2014.

Clientul are dreptul la o perioada de 14 zile pentru a se retrage din contractul intervenit intre acesta si vanzator, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere, prin orice declaratie neechivoca prin care isi exprima decizia de retragere, comunicata vanzatorului inainte de expirarea termenului de care beneficiaza.

Pentru retragerea din contract iti punem la dispozitie urmatoarele metode:

(I) Prin intermediul website-ului, sectiunea Contact / Scrie-ne un mesaj

(II) Poti printa si completa urmatorul document: autoatu-fisa-retur-marfa.doc;

(III) Dupa cum te-am obisnuit, iti vom confirma prin e-mail primirea cererii tale.

Iti recomandam sa incluzi numarul comenzii (ID-ul comenzii) sau numarul facturii, precum si numarul contului bancar (precizand cnp-ul si numele titularului ) catre care urmeaza sa se efectueze rambursarea. Conform legii, este nevoie de o  declaratie clara a retragerii tale din contractul de achizitie in cauza.

In urma retragerii din contract, iti vom rambursa totalul pieselor achizitionate fara a depasi data scadenta si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data in care am fost informati asupra deciziei de a te retrage din contract. Rambursarea se va realiza prin intermediul transferului bancar.

Ne rezervam dreptul de a amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către profesionist, luându-se în considerare data cea mai apropiată.

Costurile directe legate de returnarea produselor vor fi suportate de catre cumparator si pot fi influentate de dimensiunea si greutatea produselor returnate. In orice situatie acestea nu ar trebui sa depaseasca 20-30 RON, indiferent de compania de curierat agreata. Produsele nu pot fi returnate si prin Posta Romana.

 • Vanzator: SC ATU LEADER AUTO SRL str. Valea Lunga nr 54-56, Sector 6, Bucuresti, cu inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/10185/2014 si cod fiscal nr. RO33541371 Capital Social: 50.000 LEI ,distribuitor autorizat piese auto.
 • Client: persoana fizica sau juridica care dobandeste, utilizeaza, ca destinatar final, produsele distribuite de catre vanzator.
 • Produse: piese auto de origine sau aftermarket, care corespund descrierii facute de vanzator, au aceleasi calitati ca cele prezentate clientului, corespund scopului solicitat de client vanzatorului si acceptat de acesta.
 • Certificat de Garantie: documentul care tine loc de contract intre SC ATU LEADER AUTO SRL si Client, pe baza caruia se acorda termenul de garantie. Certificatul de garantie se regaseste pe spatele facturii de vanzare catre client sau atasat facturii de vanzare.
 • Termen de Garantie: limita de timp, stabilita de legislatia romana in vigoare si de catre producator, in cadrul careia produsul achizitionat trebuie sa-si pastreze caracteristicile calitative prescrise, iar cumparatorul are dreptul la remedierea sau inlocuirea gratuita a acestuia in cazul in care remedierea nu este posibilia si daca deficientele nu-i sunt imputabile.
 • Termenul de garantie acordat de SC ATU LEADER AUTO SRL. se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta îndelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 18 luni de la data înscrisa pe factura de vanzare.

Termenul de garantie comerciala acordat de catre producator este de 12 luni pentru produsele noi.

Termenul de garantie de conformitate este de 24 de luni conform legii nr. 449/2003 (r). Acest termen de garantie este valabil doar in cazul viciilor ascunse (defectelor de fabricatie) nu si in conditii de uzura normala.

Termenul de valabilitate pentru lubrifianţi este de 36 luni de la data ambalarii, asa cum este mentionata pe ambalaj.

 • Piesele de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe si tevi de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor în miscare.
 • Piesele auto ce au caracter consumabil nu beneficiaza de garantie. Piesele cu caracter consumabil sunt cele din urmatoarele categorii: filtre(de aer, de combustibil, de polen, de ulei, etc.), becuri auto, lichide auto(solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi), stergatoare auto(parbriz, luneta, far, etc), elementele de aprindere(bujii), etc.
 • Cumparatorul care va reclama o situatie de defect in termenul de garantie va prezenta impreuna cu piesa/piesele in cauza, urmatoarele documente:

Documente necesare:

 • Factura de achizitie sau bonul fiscal emisa de SC ATU LEADER AUTO SRL.
  Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare
 • Factura si devizul de montaj completat cu numarul de kilometri de la bord din momentul montarii piesei; mentionam ca trebuie sa va asigurati ca Service-ul care va inlocuieste piesa noua trebuie sa detina autorizatie valabila de la
 • Registrul Auto Roman potrivit careia poate sa efectueze lucrari de reparatii si intretinere pentru modelul de autovehicul detinut de dumneavoastra (exemplu: Ford Fiesta 1989-1995; 1996-2000; 2000-2008; 2008-in prezent,
 • Opel Astra 1998-2005; 2005-2008; 2008-2011 etc);
 • Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester acolo unde este cazul, (ex. debitmetre, sonde lambda, amortizoare, discuri frana etc).
 • Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul.
 • Reclamatie garantie care se elibereaza de catre vanzator(acolo unde este cazul).
 • Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza.
 • Toate piesele trimise din tara catre unul dintre sediile noastre vor avea achitata obligatoriu taxa de curierat la EXPEDITOR. SC ATU LEADER AUTO SRL va refuza coletele care vor sosi cu plata la destinatar!
 • In cazul unei piese originale FORD este necesara o poza (in format electronic sau in format clasic, pe hartie) a ceasurilor de bord in care sa se poata vedea clar numarul de kilometri din momentul constatarii defectarii reperului respectiv.

Autoatu.ro nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 • Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata.
 • Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.
 • Piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator
 • Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit.
 • Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului.
 • neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator.
 • Automobilul a fost folosit in conditii necorespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.).
 • Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura.
 • Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.
 • Piesele nu prezinta o uzura normala (fireasca).

Clic aici pentru informatii complete despre garantia produselor cumparate de la AutoAtu.ro

7. Ce presupune ''Produs cu piesa la schimb'' ( cautiune ) ?

Cautiunea este actiunea prin care un client returneaza catre A.T.U. LEADER AUTO SRL un reper ( piesa auto ), un subansamblu sau un ansamblu defectat ca urmare a uzurii normale de functionare si primeste in schimb acelasi reper/subansamlu/ansamblu nou, platind catre A.T.U. LEADER AUTO SRL doar diferenta dintre valoarea produsului nou si valoarea produsului defect returnat. Valorile produselor defecte ce sunt primite de catre A.T.U. LEADER AUTO SRL sunt stabilite de producatorii, respectiv furnizorii acestor produse.

Conditii de acceptare a pieselor vechi:

a) Piesa trebuie sa fie asamblata si curata.

b) Piesa trebuie sa fie returnata in ambalajul original in care s-a livrat piesa noua

c) Termenul de returnare a piesei vechi (cautiunii) este de 15 zile lucratoare de la data facturarii piesei noi.

d) Returnarea contravalorii piesei vechi se face in termen de 15-30 zile de la data predarii acesteia, in conditiile specificate la paragraful anterior, catre A.T.U. LEADER AUTO SRL

Aceste conditii sunt obligatorii, iar nerespectarea lor conduce la pierderea cautiunii !

Pentru produsele la care este specificat pe site ''necesar piesa la schimb'', conditiile de primire de catre noi sunt urmatoarele:

 • sa aveti piesa veche in momentul achizitionarii piesei noi, pentru a putea fi comparate sau sa faceti dvs. comparatia inainte de montaj;
 • piesa veche trebuie sa fie identica cu piesa noua, fara urme de lovituri, fara parti lipsa, curatata cu solventi si jet de apa;
 • acceptarea piesei vechi se va face doar dupa ce un reprezentant A.T.U. LEADER AUTO SRL va verifica daca sunt respectate conditiile de primire. Clientii care vor expedia prin intermediul curierului piesa veche vor fi contactati telefonic si, totodata, vor primi pe mail o informare asupra acceptarii sau neacceptarii piesei vechi;
 • daca nu sunt respectate conditiile de primire, valoarea de pe site a piesei cumparate creste cu un procent cuprins intre 25% si 100%, in functie de cerintele producatorului;
 • produsele care beneficiaza de posibilitatea predarii piesei vechi la schimb, sunt reconditionate in conditii de calitate si garantie similare unei piese noi, de catre producatori consacrati din domeniu.

Vom exemplifica mai jos cele mai dese defectiuni intalnite la diverse categorii de piese, pentru care nu sunt acceptate ca piese de schimb (cautiuni).

Termenul maxim de retur al pieselor vechi la schimb este de 7 zile calendaristice.
Piesele vechi trebuie returnate in ambalajul original al produselor noi livrate.

A. Duza / suport duze

 • Piesa trebuie sa fie completa si nedezmembrata;
 • Sa nu prezinte defecte mecanice ( la filet, la conducta de ulei, cablu, zona de identificare );
 • Piesele sa prezinte capacele de protectie, care sunt livrate cu piesa noua.

B. Motoare / chiulase / cutii viteze

 • Piesa veche trebuie sa fie de acelasi tip si sa aiba aceleasi componente ca si piesa noua livrata, sa nu fie dezmembrata sau Sparta;
 • Codul de identificare sa poata fi usor citit (nu se accepta retur decat piese de acelasi tip)
 • Sa fie curate;
 • Ambalajul sa prezinte numarul de identificare;
 • Motorul / chiulasa sa nu prezinte rupturi, lipsuri sau urme de manipulare inadecvata;
 • Sa fie golite lichidele ( ulei, apa, antigel );
 • Motoarele / chiulasele sa corespunda produselor de serie, sa nu aiba modificari (tuning)
 • Toate orificiile sa fie inchise;
 • Returnarea motoarelor se face numai in suportul special care protejeaza piesa in timpul transportului ( asa cum s-a livrat piesa noua );
 • Motoarele reconditionate se pot identifica astfel:
 • Litera pt. puterea motorului
 • X - semnul pt motor reconditionat
 • Un numar de identificare

C. Casete de directie

 • Sa nu aiba filetele deteriorate;
 • Sa nu aiba componente interne ruginite;
 • Sa fie echipate cu toate partile exterioare ( conducte, bara de directie, etc );
 • Sa nu fie dezmembrate;
 • Elementele de prindere sa fie intregi;
 • Carcasa sa fie intreaga.

D. Cutii de viteze

 • Piesa trebuie sa fie curate;
 • Piesa trebuie sa fie cu acelasi cod sau descendent din codul piesei noi;
 • Nu se accepta cutii de viteza cu carcase sparte, ruginite sau acelea la care defectiunea a survenit din exterior;
 • Cutiile automate de viteza vor avea transformatorul fixat.

E. Pompe servodirectie

 • Sa nu aiba componente interne ruginite;
 • La pompele servo care se livreaza cu fulie, piesa veche se va returna cu fulie, care nu trebuie sa fie defecta;
 • Elementele de prindere sa fie intregi;
 • Sa nu fie defecte filetele sau placa de fixare.

F. Elemente de franare

 • Carcasa trebuie sa fie intreaga, fara parti rupte sau crapate;
 • Piesa veche sa nu aiba lipsuri;
 • Sa nu fie puternic corodata sau incendiata;
 • Ventilele de aerisire sa nu fie defecte.

G. Compresoare de clima

 • Codul produsului (OE sau AM) sa fie vizibil pe corpul agregatului;
 • Piesa veche se va ambala in ambalajul piesei noi;
 • Orificiile de legatura trebuie inchise cu dopuri, pentru a impiedica coroziunea din interiorul compresorului;
 • Aparatele nu trebuie sa prezinte defectiuni vizibile (la carcasa, elementele de prindere, roata dintata, cabluri si legaturi electrice);
 • Axul compresorului trebuie sa se roteasca usor.

H. Electromotoare / alternatoare

 • Codul de identificare sa fie inscris pe piese;
 • Carcasele sa fie intregi, sa nu fie arse sau deformate;
 • Agregatul sa fie complet;
 • Sa nu fie dezmembrate;
 • Sa nu prezinte coroziune puternica;
 • Ancora sa fie blocata;
 • Sa nu lipseasca regulatorul si roata de curea;
 • Elementele mobile sa nu fie intepenite. Zonele filetate sa nu aiba filetul distrus.

I. Debitmetre

 • Carcasa sa nu prezinte avarii, partea electrica intacta;
 • Codul sa fie vizibil pe piesa;
 • Sa nu prezinte coroziuni puternice;
 • Sa fie complet si asambla;t

J. Unitate centrala sistem injectie benzina

Partea superioara:

 • Sa nu prezinte defectiuni la filete si etansari;
 • Sa fie complete si infiletate ( cu regulator de presiune montat );
 • Partile carcasei integ.

Partea inferioara:

 • Sa nu prezinte defectiuni la filete si etansari;
 • Clapeta trebuie sa functioneze;
 • Potentiometrul clapetei sa fie pe piesa;
 • Parghia de actionare sa fie functionala;
 • Codul piesei sa fie vizibil.

K.  Delco

 • Codul piesei sa fie vizibil;
 • Sa fie asamblat, complet;
 • Flansa de prindere, modulul de aprindere si distribuitorul sa fie functionale.

L. Pompa de injectie - diesel

 • Sa nu prezinte coroziune puternica, defectiuni provocate de apa sau alte lichide;
 • Sa nu prezinte urme de supraincalzire sau defectiuni provocate de lovire;
 • Sa nu prezinte defectiuni la cabluri sau racorduri;
 • Pompa veche trebuie sa fie completa si asamblata;

M. Computere

 • Se returneaza numai in ambalaj original;
 • Carcasa, priza, regleta, trebuie sa fie fara urme de indoituri, fisuri, oxidare, presate;
 • Marginile si suruburile sa fie intacte;
 • Sa nu prezinte urme de coroziune;
 • Codul piesei sa poata fi citit;
 • Sa nu fie avarii provocate de apa;
 • Sa corespunda produselor de serie, sa nu aiba modificari ( tuning ).

IMPORTANT: Ne rezervam dreptul de a nu accepta piesa la schimb din motivele enuntate mai sus sau din altele mai rar intalnite, motive ce tin in primul rand de imposibilitatea reconditionarii pieselor.

8. RETURURI SI CONDITII DE RETUR

Ne dorim sa fiti pe deplin multumiti de produsele cumparate din magazinul nostru online. Daca din anumite motive nu sunteti pe deplin satisfacut de articolele achizitionate le puteti returna iar noi va vom inapoia contravaloarea comenzii.
Retur: actiunea de returnare catre SC ATU LEADER AUTO SRL a pieselor achizitionate de clienti NUMAI din stocul SC ATU LEADER AUTO SRL, fara a face obiectul vreunei garantii.

Mod de operare retururi

 • Programul de primire a solicitarilor de retururi este de Luni pana Vineri intre orele 10.00-18.00, la sediul central si la oricare din punctele de lucru ale SC ATU LEADER AUTO SRL .
 • Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile calendaristice.
 • Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".
 • Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul (vanzatorul, consilierul care a facut vanzarea) cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris la adresa de e-mail office@autoatu.ro
 • Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clientilor persoane fizice.
 • Dreptul de retragere in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.
 • Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.
 • Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile.
 • Returul se va face prin orice metoda de transport doreste clientul achitand taxa de returnare ,acesta se va face la adresa: Str. Valea Lunga nr.54-56, sector 6, Bucuresti.
 • Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport.

Timp de raspuns: Reprezinta perioada in care SC ATU LEADER AUTO SRL:

 • Receptioneaza produsul defect
 • Analizeaza tehnic defectul prin personalul autorizat
 • Returneaza produsul catre Client sau emite factura storno cu contravaloarea produsului declarat defect.
 • Timpul de raspuns nu include transportul de la Client catre SC ATU LEADER AUTO SRL si de la SC ATU LEADER AUTO SRL catre Client.

PRODUSELE RETURNATE NU COMPENSEAZA O COMANDA PLASATA ULTERIOR. CONTRAVALOAREA PRODUSELOR RETURNATE SE VA ACHITA PRIN MODALITATEA ALEASA DE DVS. IN SECTIUNEA RETUR IN TERMENUL SPECIFICAT, IAR NOUA COMANDA VA FI ACHITATA INTEGRAL LA LIVRARE.

9. LIVRARE / PREDARE-PRIMIRE MARFA

Indiferent de modalitatea de livrare cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei, lipsa acestora generand neacordarea garantiei. Receptia marfurilor vandute se face la sediul cumparatorului. Cumparatorul se obliga sa preia marfa comandata si livrata.

Prin exceptie, se accepta returnarea marfii livrate în cazul în care vanzatorul a livrat eronat sau în cazul în care marfa este în garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei.

Plata transportului pentru produsele trimise ( tur-retur ) în vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel:

 • de la CLIENT catre A.T.U. LEADER AUTO SRL: plata va fi efectuata de catre CLIENT;
 • de la A.T.U. LEADER AUTO SRL. catre CLIENT:  plata va fi suportata de catre VANZATOR.

Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online beneficiarul declara ca a luat la cunostiinta prevederile acestor documente.

Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului reclamat.

Compania onoreaza doar Comenzile ce pot fi ridicate de  pe teritoriul Romaniei.

10. INFORMATII  DISPONIBILE LA SERVICIUL DE RELATII CU CLIENTII.

Posibilele situatii aparute post-vanzare care vor fi tratate de departamentul Relatii Clienti sunt:

a) comenzi livrate incomplet sau incorrect;

b) livrari intarziate;

c) produse ce sunt deteriorate ( colete ce prezinta deteriorari ) trebuiesc anuntate in maxim 24 de ore de la primirea coletului.       

11. LIMITARE DE RESPONSABILITATE

a) Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu ( direct, indirect, accidental sau nu ) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi;

b) Informatiile de pe site pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal;

c) Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.

d) Unele produse se pot vinde doar in set, pretul afisat fiind per bucata. Exemplu fiind unele amortizoare, discuri de frana, placute frana.

12. LITIGII

Orice litigiu aparut intre Utilizatori si www.autoatu.ro va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane de la sediul A.T.U. LEADER AUTO SRL.

Puteti raporta eventuale probleme legate dedrepturi de proprietate intelectuala la adresa: vanzari@autoatu.ro .

13. PROMOTII SI CONCURSURI

Pentru activitatile promotionale ce vizeaza comenzile dvs. stabilim regulamentele promotiilor si concursurilor pe care le organizam, in cadrul acestora fiind detaliate atat regulile de participare, cat si specificul fiecarei activitati promotionale in parte. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea, promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.

In perioada unei campanii de reducere, DISCOUNTURILE NU SE CUMULEAZA, se va aplica discountul cu valoarea cea mai mare mare.

Nu vor face obiectul procesului de retur produsele provenite din comenzi pentru care s-au folosit vouchere valorice de cumparaturi generate in urma desfasurarii unor campanii de marketing.

A.T.U. LEADER AUTO SRL poate oricand anula, modifica sau amana o activitate promotionala, dar cu anuntarea prealabila a acestei masuri pe site.

14. CONŢINUTUL SITE-ULUI

Informaţia conţinută în acest site are caracter general şi a fost introdusă cu bună-credinţă. Societatea nu garantează că informaţiile conţinute în acest site sunt complete sau exacte şi nu trebuie considerate ca fiind relevante în anumite situaţii.

Nici o informaţie conţinută în acest site nu constituie o recomandare pentru investire în Societate sau in nici o alta companie interna si/sau internaţională.

Nici Societatea, nici angajaţii sai sau membrii familiilor lor nu pot fi făcuţi răspunzători pentru vreo pierdere, distrugere, sau cheltuială ( incluzând, dar fără a se limita la orice pierdere de profit, indirectă, incidentală sau pe cale de consecinţă ) care poate decurge din accesul sau folosinţa prezentului site.

Societatea îşi rezervă dreptul de a face schimbări şi corecturi în prezentul site, atunci când doreşte şi fără o notificare prealabilă.

15. COPYRIGHT

Continutul ( imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi si alte date prezente pe acest site ) nu poate fi reprodus, modificat, transferat, publicat, afisat, transmis sau inregistrat fara acordul prealabil, in scris, al A.T.U. LEADER AUTO SRL. Acesta este proprietatea A.T.U. LEADER AUTO SRL si a furnizorilor sai si este aparat de legea drepturilor de autor. Folosirea fara acordul companiei  A.T.U. LEADER AUTO SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Orice vizitator al site-lui www.autoatu.ro poate sesiza eventualele incalcari ale dreptului de proprietate la adresa de email office@autoatu.ro

16. DECLARAŢIE DE NON-GARANŢIE

*CITIŢI CU ATENŢIE*  Înţelegeţi şi sunteţi de acord să utilizaţi Site-ul pe propriul dumneavoastră risc. Serviciul este furnizat „ca atare“ şi "în forma disponibilă" şi în măsura maxim admisibilă permisă de lege. Societatea nu recunoaşte, în mod expres, nicio garanţie, explicită sau implicită, privind Site-ului şi utilizarea de către dumneavoastră a acestuia, incluzând, dar fără a se limita la garanţiile implicite de mercantibilitate, caracter adecvat unui anumit scop, acurateţe şi ne-încălcare a drepturilor de autor. Societatea nu face nici un fel de reprezentare sau garanţii cu privire la acurateţea sau completitudinea Conţinutului pus la dispoziţie prin intermediul Site-ului şi nu-şi asumă responsabilitatea pentru nici un produs sau serviciu oferit de un terţ sau la care se face reclamă sau al oricărui website conectat la acesta sau prezentat pe orice banner sau material publicitar, şi Societatea nu va fi parte şi nu va fi responsabila, în nici un fel, pentru monitorizarea vreunei tranzacţii între dumneavoastră şi terţi furnizori de produse sau servicii. Ca şi în cazul achiziţiei unui produs sau serviciu, prin orice mijlocire sau în orice mediu, trebuie să vă folosiţi cea mai bună judecată şi să manifestaţi atenţie acolo unde este cazul. Nici un sfat sau informaţie, orală sau scrisă, obţinută de dumneavoastră de la Societate sau prin intermediul Site-ului nu va crea vreo garanţie nespecificată în mod expres în prezenta Declaraţie privind termenii de furnizare a serviciului.

17. LIMITAREA RĂSPUNDERII

*CITIŢI CU ATENŢIE*  Înţelegeţi şi sunteţi de acord că Societatea nu va fi răspunzătoare faţă de dumneavoastră pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, incidentale, speciale, pe cale de consecinţă sau exemplare, care includ, fără limitare, pagube pentru pierderea de profituri, clientelă, utilizare, date sau alte pierderi imateriale, derivate din: (a) utilizarea sau incapacitatea de a utiliza Site-ul; (b) declaraţii sau conduită a oricărui terţ în ceea ce priveşte Site-ul; (c) inexactităţi, greşeli sau erori de conţinut; (d) leziuni personale sau daune aduse proprietăţii, indiferent de natura acestora, derivate din accesul şi utilizarea de către dumneavoastră a Site-ului; (e) orice defecte de program, viruşi, „cai troieni“ sau entităţi similare, care pot fi transmise Site-ului sau prin acesta de către un terţ; sau (f) orice altă chestiune privind Site-ul, indiferent că se bazează pe garanţie, contract, prejudiciu sau orice altă teorie juridică.

18. DECLARAŢIE DE RENUNŢARE ŞI INDIVIZIBILITATE

Neexercitarea sau neexecutarea de către oricare dintre părţi a oricărui drept sau prevedere a declaraţiei privind termenii de furnizare a serviciului nu va constitui o renunţare la dreptul sau prevederea respectivă. Dacă oricare dintre prevederile declaraţiei privind furnizarea serviciului, inclusiv Declaraţia de non-garanţie sau Limitarea răspunderii, sunt declarate neîntemeiate, neexecutorii sau nule de către o instanţă, părţile cad totuşi de acord ca instanţa să depună eforturi pentru a transpune în practică intenţiile părţilor aşa cum sunt reflectate în prevederea respectivă, iar celelalte prevederi ale declaraţiei rămân valabile şi în vigoare.

19. LEGISLAŢIA ÎN VIGOARE

Această declaraţie privind condiţiile de furnizare a serviciului va fi guvernată de şi interpretată în conformitate cu legile României, fără a lua în considerare conflictul între prevederile legale. Orice acţiune intentată de dumneavoastră împotriva Societatii în temeiul prezentei declaraţii va fi înaintată exclusiv instanţelor din România, şi orice acţiune intentată de Societate împotriva dumneavoastră în temeiul prezentei declaraţii va fi prezentată, la alegerea Societatii, instanţelor din Romania de la sediul Societatii sau instanţelor corespunzătoare din jurisdicţia în care domiciliaţi. Dumneavoastră şi Societatea consimţiţi astfel şi vă supuneţi în mod irevocabil jurisdicţiei personale şi locaţiei acestor instanţe.

20. COMENTARII/CERERI

Dacă aveţi orice comentarii sau cereri privind prezenta Declaraţie sau Serviciul, vă rugăm să contactaţi Societatea printr-o scrisoare trimisa pe adresa societatii.

Prin accesarea si folosirea Site-ului, confirmati ca ati citit si acceptat acesti termeni si conditii. Utilizarea Site-ului de catre dumneavoastra implica acceptarea neconditionata a acestor termeni si conditii. In cazul in care nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii, va rugam incetati navigarea pe acest Site.

21. LIMITE ALE UTILIZARII SITE-ULUI

Atunci cand accesati Site-ul declarati ca sunteti de acord sa folositi acest serviciu numai in scopuri legale. Mai exact va obligati sa:

a) nu modificati, copiati, distribuiti, transmiteti, afisati, publicati, reproduceti, acordati licente, creati produse derivate, transferati sau vindeti orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site web;

b) nu veti permite sau nu veti autoriza vreo terta persoana sa foloseasca Site-ul pentru a transmite sau a receptiona material care contravine oricarei legi sau dispozitii legale in vigoare, de natura obscena, amenintator, agresiv, defaimator, rasista etc;

c) nu veti desfasura si nu veti permite desfasurarea activitatilor de cracking sau hacking, sau a atacurilor de genul "negarea serviciului" ( Denial of Service ); utilizatorii care violeaza securitatea Site-ului, a sistemelor sau retelelor serverelor pe care acesta este mentinut pot fi actionati in instanta, civil si penal.

Prin accesarea si utilizarea acestui Site declarati ca sunteti de acord sa exonerati de raspundere si sa nu actionati Societatea in justitie cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea Site-ului si a Internetului, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), cost, actiune, proces, pretentie, stricaciune, prejudiciu, cheltuiala (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alta raspundere, suferita in vreun fel sau provocata direct sau indirect de Societate ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre vizitator a acestor termeni si conditii.

22. GHIDUL PIESELOR RESPINSE LA SCHIMB

Daca cremaliera casetei de directie prezinta rugina, se percepe o taxa de 15% din valoarea garantiei pentru reconditionare.

Unele piese de schimb sunt cu valoare de garantie. In momentul livrarii piesei se factureaza piesa noua împreuna cu valoarea de garantie.

Alte conditii de returnare: piesa înlocuita trebuie să fie curată fără urme de ulei, să prezinte doar urme de uzură functională fără urme de lovituri, să nu lipsească subansamble din ea si sa fie ambalata în ambalajul original în care s-a livrat piesa noua, cu codul furnizorului pe cutie. Piesa înlocuită sa fie trimisă înapoi în termen max. 4 zile lucratoare iar dupa verificarea integritatii piesei, va fi stornata valoarea de garantie. Daca una din conditiile de returnare de mai sus nu este îndeplinita valoarea de garantie ramane facturata si nu se va storna.

ATENTIE!  Exista posibilitatea ca piesa sa fie reconditionata de fabricant, oferindu-se aceeasi garantie si calitate.

Piese care se pot încadra în categoria de mai sus: casete de directie, pompe servodirectie, electromotoare, alternatoare, etriere, planetare, alte piese.

23. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Protectia informatiilor in cursul procesarii datelor dumneavoastra personale este o preocupare majora a A.T.U. LEADER AUTO SRL de aceea toate datele colectate in cursul vizitelor pe Site-ul nostru web sunt procesate conform prevederilor legale valabile in statul in care este intretinut acest site, respectiv Romania. Site-ul nostru web poate include legaturi cu alte site-uri al caror continut nu se afla sub controlul nostru, de aceea A.T.U. LEADER AUTO SRL nu isi asuma si nu poate accepta nici un fel de responsabilitate pentru continutul acestor site-uri web.

A.T.U. LEADER AUTO SRL se angajeaza sa nu dezvaluie nici o informatie cu privire la vizitele dumneavoastra pe acest site, exceptand situatiile legale. A.T.U. LEADER AUTO SRL nu va transmite nici unui tert datele dumneavoastra personale introduse de dumneavoastra pe site-ul www.autoatu.ro conform prezentului document.

Clic aici pentru informatii complete despre protectia datelor cu caracter personal.

24. COLECTAREA SI PROCESAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Începând cu data de 25.05.2018, intra in viguare dispozițiile Regulamentului UE 2016/679  privind protecția generală a datelor cu caracter personal, care oferă acum un plus de securitate și protecție pentru datele dumneavoastra personale. AUTOATU solicită acordul dumneavoastra, astfel încât prevederile Regulamentul UE 2016/679 să poată fi transpuse in relatia dintre parti.

Pentru o informare corecta si completa a dumneavoastra si a intelegerii pe deplin a drepturilor pe care le aveti in privinta prelucrarii datelor cu caracter personal furnizate,va rugam sa consultati acest link.

Toate datele cu caracter personal colectate prin intermediul platformei online vor fi stocate si prelucrate in scopul declarat pana la o manifestare expresa de vointa si contrara consimtamantului acordat de catre utilizator la incheierea prezentului contract.

 • AUTOATU oferă clientilor si utilizatorilor informațiile necesare privind prelucrarea datelor în conformitate cu art. 13 și 14 din Regulamentul general privind protecția datelor
 • AUTOATU solicită consimțământul explicit pentru a va contacta în scopuri informative si in scopuri de comunicare financiara si comerciala (facturi proforme, comenzi realizate, informari asupra transportului pentru produsele comandate).

25. UTILIZAREA SI DEZVALUIREA DATELOR PERSONALE SI SPECIFICAREA SCOPULUI

Datele dumneavoastra vor fi tratate in conformitate cu legislatia actuala privind Protectia Datelor cu Caracter Personal si vor fi utilizate de catre A.T.U. LEADER AUTO SRL in scop de analiza de marketing si administrare baza de date clienti (consumatori), inclusiv pentru asistenta clienti, precum si pentru a va putea informa despre noile produse si servicii ale companiei noastre. A.T.U. LEADER AUTO SRL se obliga ca datele personale sã nu fie difuzate catre terti beneficiari/utilizatori.

26. INFORMAREA PERSOANELOR VIZATE ASUPRA DREPTURILOR LOR

Tuturor persoanelor care transmit catre site-ul www.autoatu.rodatele lor personale le sunt garantate drepturile în conformitate cu Legea 677/2001, urmand a fi informati prin anuntul facut public de catre A.T.U. LEADER AUTO SRL prin acest sistem asupra drepturilor lor. La cererea scrisa a persoanelor a caror date sunt prelucrate sau urmeaza a fi prelucrate, datata si semnata, expediata pe adresa Bucuresti, Str. Valea Lunga 54-56, Sector 6, se obliga:

 • sa ii confirme solicitantului daca prelucreaza sau nu date personale;
 • sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
 • sa inceteze prelucrarea datelor personale ale solicitantului.

Pe langa termenii si conditiile care sunt reglementate in politica site-ului, dumneavoastra intelegeti si acceptati faptul ca A.T.U. LEADER AUTO SRL poate culege si pastra date despre persoanele care viziteaza acest site. Aveti dreptul de a ne cere sa stergem informatiile referitoare la persoana dumneavoastra contactandu-ne la adresa: vanzari@autoatu.ro .

27. SESIZARI SI RECLAMATII

Asteptam cu interes orice sugestie, sesizare sau reclamatie de la dvs. folosind datele sau formularul de contact puse la dispozitie in pagina de Contact. In cazul in care aveti nemultumiri folosind aceste date de contact , daca aveti probleme legate de o comanda si considerati ca nu par a putea fi rezolvate prin metodele si cu ajutorul persoanelor cu care ati intrat in legatura, puteti lua legatura pentru o conciliere interna cu  dl.Florin Ciocanea la adresa de email florinc@autoatu.ro.

28. MODIFICARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Modificari ale prezentei politici de confidentialitate ce vor aparea pe parcurs vor fi publicate in aceasta pagina web fara a va informa anterior. "Termenii si Conditiile" constituie, in intregime, un acord incheiat intre dumneavoastra si A.T.U. LEADER AUTO SRL in privinta utilizarii site-ului www.autoatu.ro. A.T.U. LEADER AUTO SRL isi rezerva dreptul de a revizui si aduce la zi aceste reguli in orice moment, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor.

Daca aveti intrebari cu privire la informatiile cuprinse in aceasta pagina va rugam sa ne scrieti la adresa vanzari@autoatu.ro .

Copyright A.T.U. LEADER AUTO SRL. Toate drepturile rezervate

 

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu

ULTIMELE ARTICOLE

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?

 • 24.08.2020
 • 1635
 • 1

De ce sa alegeti uleiurile ENEOS?Produsele de la ENEOS au fost concepute cu ajutorul unor solutii tehnologice revolutionare.

Sistemul de suspensie - informatii utile pentru toti…

Sistemul de suspensie - informatii utile pentru toti…

 • 24.04.2018
 • 5679
 • 0

Putin probabil ca un sofer sa se gandeasca la suspensia masinii, cu toate acestea rolul ei este crucial. Suspensia face totul pentru ca rotile sa ramana conectate la sol, contribuie la o mai buna aderenta…

Uleiul de motor - ghid util pentru incepatori

Uleiul de motor - ghid util pentru incepatori

 • 03.04.2018
 • 2979
 • 0

Uleiul de motor joaca un rol esential pentru masina ta. Fara acesta motorul nu ar functiona, deci masina nu ar merge. Este important sa fie realizata o intretinere corespunzatoare, asadar schimbarea regulata…

DATE FIRMA

A.T.U. LEADER AUTO SRL
RO33541371
J40/10185/2014

Valea Lunga 54-56
(in incinta Cooperativa Arta Lemnului)
061508 Bucuresti

SUPORT CLIENTI

Procesare comenzi:
L-V: 8:30-18:00
S: 9:00-13:00

Tel: 0759.029.292
E-mail: vanzari@autoatu.ro