Comanda piese auto online sau la 021.444.77.11

Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de franare


discuri-frana.jpg

Cand vine vorba de placute frana, trebuie sa afirmam ca sunt piesele auto care sufera cel mai mult din cauza soselelor si drumurilor din Romania. Lipsa autostrazilor care sa fluidize traficul, prezenta drumurilor cu un numar foarte mare de gropi pe care nu ai cum sa le ocolesti si multe altele duc la degradarea masinii, astfel incat sistemul de franare va solicita investitii periodice.

Din pacate, putini soferi sunt constienti de faptul ca, la fiecare schimbare, placutele de frana trebuie sa fie de calitate, intrucat doar astfel de placute frana ofera cea mai mare siguranta.

In ciuda faptului ca traficul din Romania nu se desfasoara in cele mai bune conditii si chiar daca nu dispunem de autostrazi care sa imbunatateasca drumurile cu masina, exista cateva modalitati prin care poti proteja sistemul de franare si implicit, poti preveni uzarea rapida si poti amana achizitionarea de noi placute frana si discuri frana.

Cum sa protejezi placutele si discurile de frana

In primul rand, nu trebuie sa conduci agresiv, astfel vei preintampina utilizarea frecventa a franelor. In plus, este important sa nu uiti sa reduci viteza din timp atunci cand vrei sa stationezi, pentru ca franarea sa fie lina.

Cu toate acestea, atunci cand placutele de frana sunt mult prea uzate, nu ezita sa le schimbi cu unele noi, pentru ca siguranta ta in trafic este cea mai importanta. Niciodata uzura placutelor de frana nu trebuie sa ajunga la 3mm. Daca nu ai posibilitatea de a masura gradul de uzura al acestora, atunci ai la dispozitie cateva metode mai simple pe care le poti folosi cu incredere.

Semne ca placutele si discurile de frana au probleme

Trebuie sa fii atent la placute de frana si discuri de frana atunci cand:

- Masina produce zgomete deranjante la franare

- Daca automobilul este destul de performant, atunci un martor se va aprinde in bord

- Sistemul de franare nu mai este la fel de eficient ( pedala este moale)

- Volanul vibraza la franare

Daca toate aceste situatii neplacute apar de fiecare data cand te deplasezi cu autoturismul personal, atunci trebuie sa gasesti un magazin specializat in comercializarea de placute frana si discuri frana pentru masina ta. Pentru mai multe informatii si detalii despre sistemul de franare si situatiile in care acesta poate provoca defectiuni, este preferabil sa consulti cu mecanic auto.

Comentarii

Suport Clienti

Consultantii AutoAtu va stau la dispozitie pentru identificarea pieselor potrivite!

Tel :021.444.77.11
: vanzari@autoatu.ro